Zobrazit na mapě

Jindřichův Hradec

Historické město Jindřichův Hradec je městskou památkovou rezervací nabízející turistům bezpočet památek a zajímavostí. 

Dominantou města je gotický hrad, ke kterému byly později dostavěny renesanční zámecké budovy. Probíhají zde atraktivní noční prohlídky s Bílou paní. V centru města stojí monumentální gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie s vyhlídkovou věží.

V městském muzeu je expozice historie města Jindřichův Hradec, pamětní síň Emy Destinnové a především mechanické Krýzovy jesličky. Ty jsou celoživotním dílem jindřichohradeckého občana Tomáše Krýzy. Jedná se o největší lidový mechanický betlém na světě, který je zapsán v Guinessově knize rekordů. 133 postav uvádí do pohybu jednoduchý, ale velmi důmyslný mechanismus původně poháněný pouze ručně, dnes elektromotorem.

Muzeum je otevřeno od dubna do ledna.

Fotogalerie - Jindřichův Hradec

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jindřichův Hradec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jindřichův Hradec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 153 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé chatové osadě v krásné lokalitě u lesa jen 200 m od Pěněnského rybníku a jen 7 km od Jindřichova Hradce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1511

Jednoduše zařízená chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové oblasti v malebné lokalitě přímo u Ratmírovského rybníku (koupání) nedaleko lesa. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1337
Město Jindřichův Hradec je vyhlášenou městskou památkovou rezervací. V centru města mohou návštěvníci obdivovat mnoho zachovalých barokních a renesančních domů. Nikdo, kdo navštíví toto město by si neměl nechat ujít návštěvu unikátních pohyblivých Krýzových jesliček v městském muzeu. Kromě jesliček je zde například i zajímavá expozice ze života Emy Destinnové.

Kvalitně zařízená novostavba chaty s proskleným štítem, terasou a stylovým interiérem nabízí zážitkové ubytování s překrásným výhledem do krajiny na oploceném pozemku zcela na okraji obce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2310

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu se zahradou a uzavřeným dvorem (bazén, terasa s posezením, gril) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2160

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu s oploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem, vířivka) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2295

Mimořádně atraktivní původní stylově zařízená dřevěnice s oploceným dvorem (terasa, posezení, krb) na okraji malé a tiché vesničky v malebné krajině severovýchodního výběžku jižních Čech.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1655

Krásná nadstandardně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností a oploceným dvorem (zastřešená terasa s posezením, gril, koupací sud) leží v malebné krajině na Jindřichohradecku.

7 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2128

Prohlíželo 109 lidí

Pěkně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s neoplocenou zahrádkou (posezení, gril) leží v malé obci v malebné krajině nedaleko přírodního parku Česká Kanada (ideální k cyklotruristice).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2054

Akceptované poukázky a asociace