Zobrazit na mapě

Skanzen Země Keltů

Ve vesnici Nasavrky v Pardubickém kraji leží skanzen zvaný Země Keltů. Skanzen přibližuje návštěvníkům keltské město zvané oppidum z mladší doby železné z 2. a 1. století před naším letopočtem. K vidění zde jsou obytné domy, hospodářské objekty a řemeslné dílny.

Vstupní brána a navazující kamenné opevnění v Zemi Keltů mají svůj původ v nedalekém oppidu zvaném Česká Lhotice. Země Keltů a obec Česká Lhotice jsou spojeny naučnou stezkou. Právě v České Lhotici se nachází skutečné pozůstatky pravěkého města, kde si Keltové ve 2. století před naším letopočtem vystavěli pravěké město, zvané keltské oppidum.

V rámci naučné stezky je možné spatřit expozici Po stopách Keltů v místním zámku nebo rozhlednu Boiku.

Fotogalerie - Skanzen Země Keltů

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skanzen Země Keltů je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skanzen Země Keltů je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nápaditě a kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness (vířivka, infrasauna) a terasou leží ve velké oplocené zahradě (krb, ohniště, bohaté vyžití pro děti) v malé klidné osadě v Železných horách.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2340

Velmi pěkná novostavba chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa, gril) leží na okraji obce v malebné krajině Železných hor jen 4 km od vodní nádrže Seč (koupání, vodní sporty).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2341
Skanzen Země Keltů se nachází v Pardubickém kraji ve vesnici Nasavrky. Skanzen má připomínat keltské město z mladší doby železné z 2. a 1. století př. n. l. Ke skanzenu vede naučná stezka z obce Česká Lhotice, kde se nachází pozůstatky pravěkého města zvané oppidum.

Velmi atraktivní luxusní chalupa k pronájmu se stylovou společenskou místností na velkém neoploceném pozemku (bazén, hřiště, stolní tenis, vyžití pro děti) v těsné blízkosti skanzenu na Veselém kopci.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 0738

Velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační osadě jen 400 m od vodní nádrže Seč (koupání, rybaření) v malebné krajině CHKO Železné hory.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chaty: 1558

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, stolní fotbal) v oplocené zahradě (zastřešený bazén, hřiště, posezení, ohniště) v malé vesničce jen 4 km od přehrady Seč.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1559

Účelně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) u lesa nad říčkou Krounkou na kraji obce. Ideální k výletům (Žďárské vrchy, Toulovcovy Maštale).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2145

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, stolní tenis, posezení) v malé obci na úpatí Žďárských vrchů a nedaleko mikroregionu Toulovcovy Maštale.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0841

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (vířivka, posezení, gril) a saunou leží v malé obci v malebném mikroregionu Toulovcovy Maštale (přírodní rezervace, rozhledny …).

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2304

Akceptované poukázky a asociace