Zobrazit na mapě

Staroměstské náměstí

Památky

Staroměstské náměstí je nejstarší náměstí v Praze. Je obklopeno řadou historických domů.  Je zde i Staroměstská radnice s jedním z nejznámějších orlojů na světě. Uprostřed náměstí je socha Jana Husa. Nedaleko je stanoviště koňských spřežení. Odtud se můžete vydat po Starém městě kočárem s koňmi.

Na Staroměstském náměstí rozhodně stojí za to, vyvézt se výtahem na věž Staroměstské radnice a vidět celé náměstí a jeho okolí z ptačí perspektivy. Vedle paláce Kinských se nachází dům U Kamenného zvonu. Je to jeden z nejkrásnějších středověkých domů. Byl sídlem české královny Richenzy, manželky Václava II. V domě je dnes galerie.

Jednou z dominant Staroměstského náměstí je kostel Panny Marie před Týnem postavený v 15. století v gotickém slohu. V kostele je pohřben známý astronom a hvězdář Rudolfa II. Tycho de Brahe.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Staroměstské náměstí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Staroměstské náměstí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše a skromně zařízená chata k pronájmu v duchu retro s velkým oploceným pozemkem (posezení, gril) leží na okraji obce jen 200 m od řeky Berounky a cca. 20 km od centra Prahy.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2173
Staroměstské náměstí je nejstarší náměstí v Praze. Je obklopeno řadou historických domů. Je zde i Staroměstská radnice s jedním z nejznámějších orlojů na světě. Uprostřed náměstí je socha Jana Husa. Nedaleko je stanoviště koňských spřežení. Odtud se můžete vydat po Starém městě kočárem s koňmi.

Prohlíželo 93 lidí

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Dnes zobrazeno 11x

Pěkná jednoduše zařízená chaloupka k pronájmu v oplocené zahradě (nafukovací vířivka, posezení, ohniště) na kraji obce v malebné krajině CHKO Křivoklátsko jen 800 od řeky Berounky.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1660

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Prohlíželo 105 lidí

Kvalitně zařízená moderní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (terasa s posezením a krbem) leží v atraktivní chatové rekreační oblasti u přehrady Slapy (koupání, rybaření, plavba parníkem, …).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1922

Akceptované poukázky a asociace