Zobrazit na mapě

Příhrazské skály

Každý milovník pěší turistiky by měl navštívit Český ráj. Jak již název napovídá, jedná se o překrásný kout naší země. Ke skvostům Českého ráje patří bezpochyby Příhrazské skály. Toto skalní město vzniklo kdysi dávno navrstvením naplavenin v době, kdy odsud ustupovalo moře.

Při prohlídce Příhrazských skal mohou návštěvníci obdivovat podivuhodné skalní útvary. Jedním z nejzajímavějších míst jsou Kobylí hlava a Studený průchod. Tato část je dlouhá sto metrů a stěny mají výšku až patnáct metrů. Svůj název si Studený průchod získal oprávněně, neboť i v parném létě je zde příjemný chládek a sníh zde roztaje až ke konci jara, kdy již v okolí dávno žádný není.

Fotogalerie - Příhrazské skály

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Příhrazské skály je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Příhrazské skály je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s wellness zázemím (vnitřní bazén, finská a parní sauna) leží v oplocené zahradě (altánek, posezení, krb) v chatové osadě nedaleko Komárovského rybníka.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chaty: 2031

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318
Přírodní rezervace Příhrazské skály leží na okraji Žehrovského lesa a skládá se z malebného skalního města s několika roklemi a velkým množstvím skalních věží. Turisticky nejznámější je věž s názvem Kobylí hlava. Jméno získaly skály podle nedaleko ležící obce Příhrazy.

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Dnes zobrazeno 13x

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Moderní stylově zařízená novostavba chaty (bungalovu) k pronájmu se zahradou a terasou (posezení a gril) leží v obci v blízkosti města Turnov (koupaliště) a je ideální pro poznávání krás Českého ráje.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2313

Dnes zobrazeno 11x

Malá zcela jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě za domem ubytovatele (zapuštěný bazén, posezení, krb, dětské hřiště) na okraji města Turnov jen 3 km od hradu Valdštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1753

Akceptované poukázky a asociace