Zobrazit na mapě

Zámek Hluboká nad Vltavou

Původně gotický hrad byl později přestavěný ve stylu renesančním a barokním. Od 17. století jej měl ve vlastnictví rod Schwarzenberků. V první polovině 19. století se kníže Jan Adolf II. rozhodl zámek strhnout a vybudovat nové sídlo v romantickém stylu. Nově postavený zámek, který můžeme obdivovat dodnes, byl postaven ve stylu tudorovské gotiky částečně podle plánů anglického královského zámku Windsor.

Při prohlídce mohou návštěvníci obdivovat bohaté vybavení interiérů, překrásné dřevořezby a cenné sbírky. V areálu zámku v prostorách bývalé jízdárny je umístěna Alšova galerie. Zámek je obklopen rozlehlým anglickým parkem s obdivuhodnou květinovou výsadbou.

Objekt zámku je otevřen pro veřejnost od dubna do října. Alšova galerie je přístupná celoročně. Zámek Hluboká nad Vltavou je vyhlášenou národní kulturní památkou.

Fotogalerie - Zámek Hluboká nad Vltavou

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Hluboká nad Vltavou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Hluboká nad Vltavou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkný účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště, trampolína, soukromé občerstvení) leží jen 11 km od Hluboké nad Vltavou (zámek, zoo).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2318

Prohlíželo 152 lidí

Rezervováno včera

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zdobným historickým štítem a oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji malé obce jen 11 km od Českých Budějovic.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2225
Zámek Hluboká nad Vltavou patří k nekrásnějším zámkům v naší zemi. Jeho bílá silueta tyčící se nad městem je dobře viditelná již z dálky. Zámek je vskutku pohádkový a byla zde natáčena jedna z nejznámějších českých filmových pohádek Pyšná princezna.

Nově zrekonstruovaná chalupa resp. zcela samostatná část chalupy se stylovou společenskou místnosti, samostatnou zahradou (posezení, krb, dětský koutek) a zapuštěným bazénem na kraji malé obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1331

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2188

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2321

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Prohlíželo 190 lidí

Pěkná účelně zařízená chata nabízí pronájem v tichém prostředí chatové osady na místě s nádherným výhledem na řeku Vltavu (možnost rybaření a přírodního koupání) jen 4 km od Týna nad Vltavou.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1510

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa s posezením, gril) na okraji rekreační osady v malebném prostředí u řeky Vltavy (ideální pro rybáře).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1761

Akceptované poukázky a asociace