Zobrazit na mapě

Pradědovo dětské muzeum

Pradědovo dětské muzeum je prvním regionálním dětským muzeem v Česku. Nachází se v lázeňské obci Bludov 5 km jižně od Šumperka na úpatí Jeseníků.

Zábavní park nabízí takřka 600 m2 hravých expozic v interiéru a 0,2 ha velké přírodní dětské hřištěMuzeum představuje Jeseníky hravou, zábavnou a interaktivní formou. Spojuje v sobě poznání všemi smysly. Expozice nabízí hry o přírodě, historii a řemeslech Jeseníků. Dozvíte se, jaké známé osobnosti z hor pod Pradědem pochází, ochutnáte tradiční místní speciality. Zejména dospěláci přivítají samoobslužnou kavárničku, kde se najde vždy něco dobrého na zub ke kafíčku nebo k čaji a je zde možnost ochutnat něco z regionálních potravin. Rodičové malých dětí jistojistě ocení zázemí pro přebalování, dětské židličky i dětské nádobí.

Pradědovo muzeum je tak ideální za každého počasí a pro celou rodinu. Je otevřeno celoročně. Více informací na www.pradedovomuzeum.cz.

Fotogalerie - Pradědovo dětské muzeum

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pradědovo dětské muzeum je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pradědovo dětské muzeum je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, sauna, vířivka, terasa, vyžití pro děti) leží na břehu řeky Moravy v malebné kopcovité krajině na úpatí Jeseníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23103

Pěkná v retro stylu zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa, posezení, krb) leží na klidném a malebném místě v horské chatové osadě nedaleko lesa jen 4,5 km od přehrady Krásné (koupání).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1838
Trávíte-li dovolenou v Jeseníkách i s Vašimi dětmi, neopomeňte navštívit lázeňskou obec Bludov, kde je po celý rok otevřeno Pradědovo dětské muzeum.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v chatové osadě pod lesem na okraji obce jen 3 km od lázní Velké Losiny (zámek, termální koupaliště).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1736

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059

Prohlíželo 329 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a stolním fotbalem v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, dětský koutek, gril) v malebné tiché lokalitě na kraji malé podhorské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1543

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště) na malebné polosamotě nedaleko lesa s pěknými výhledy do okolí jen 2 km od zříceniny hradu Rabštejn.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1451

Nová mimořádně atraktivní stylově zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril, dětský koutek) leží v okrajové části obce jen 3 km od termálního koupaliště.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1636

Akceptované poukázky a asociace