Zobrazit na mapě

Muzeum Jizerských hor Jizerka

Muzeum Jizerských hor Jizerka, které sídlí v budově bývalé školy postavené v roce 1889, se nachází uprostřed stejnojmenné osady Jizerka. V muzeu jsou k vidění expozice týkající se například historie osídlení, sklářství, lidového stavitelství nebo léčivých pramenů.

Řadu předmětů k vidění dříve obyvatelé používali k obživě a životu v horách. Jeden z nejzajímavějších předmětů je ručnice, kterou měl kdysi jednoruký revírník Hub zastřelit pytláka Hennricha.

Fotogalerie - Muzeum Jizerských hor Jizerka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Jizerských hor Jizerka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Jizerských hor Jizerka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Prostorná horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku se společenskou místností leží na atraktivním klidném místě u lesa přímo na turistické stezce vedoucí do vrcholových partií Jizerských hor.

5 ložnic / max 21 osob
číslo chaty: 2299
Oblíbené horské Muzeum Jizerských hor Jizerka poskytuje návštěvníkům možnost vidět expozice z různých oblastí a to například o historii osídlení, lidovém stavitelství, léčivých pramenech nebo o jizerskohorské fauně a flóře. Muzeum stojí v budově bývalé školy postavené v době největšího rozmachu osady. V muzeu je vystavena spousta zajímavých exponátů, které zaujmou velké i malé návštěvníky.

Prostorná kvalitně zařízená horská chalupa se saunou na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, posezení, krb) na atraktivním klidném místě pod lesem s krásným výhledem do údolí.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1503

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Rezervováno 27. 3.

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Velmi pěkně nově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril) leží v kopci nad městem v atraktivním horském prostředí ideálním pro turistiku po Jizerských horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1848

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Akceptované poukázky a asociace