Zobrazit na mapě

Památník a muzeum Internačního tábora Svatobořice

Utrpení lidí poslaných za války do internačního tábora připomíná Památník a muzeum v místě bývalého Internačního tábora ve Svatobořicích na Kyjovsku. Ten tam fungoval mezi roky 1942 a 1945. Pomník složený z desek znázorňuje příchod vězňů - ovšem místo hlav mají vězni srdce.

V táboře byli většinou vězněni příbuzní odbojářů, uprchlých politiků nebo vojáků, a samozřejmě Židé. Jedním z místních vězňů byl i Stanislav Bodlák - jeden z mladíků zadržených po atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Internační tábor fungoval ve Svatobořicích v letech 1942 - 1945 a prošlo jím okolo 2500 lidí.

Do muzea se vchází symbolicky přes vagon, protože vězně sváželi nacisté po železnici. Uvnitř návštěvníky čeká videoprojekce, která připomíná osudy vězňů, a spousta dobových předmětů.

OTEVŘENO:
Březen – listopad; SO, NE; 14:00 – 17:00 hodin
Červen; ST, SO, NE; 14:00 – 17:00 hodin
Červenec – srpen; ST, ČT, PÁ, SO, NE; 14:00 – 18:00 hodin
Prohlídky skupin (min. 5 osob) celoročně na telefonu 773 913 903
Vstupné 30,-Kč.

Fotogalerie - Památník a muzeum Internačního tábora Svatobořice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník a muzeum Internačního tábora Svatobořice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník a muzeum Internačního tábora Svatobořice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Rezervováno 16. 4.

Pěkná místně typická chata s terasou (pergola s posezením, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v malebné jihomoravské krajině s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0905
Za okupace byl ve Svatobořicích zřízen Internační tábor pro občany židovského původu a politické vězně. Internační tábor dnes připomíná památník a muzeum.

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2141b

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Akceptované poukázky a asociace