Zobrazit na mapě

Jihlavské vrchy

Přírodní zajímavosti

Jihlavské vrchy jsou nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny a spadají pod Křemešnickou vrchovinu. Jihlavské vrchy leží mezi Jihlavou a Telčí a jejich nejvyšším bodem je hora Javořice (837 m) s dominantním vysílačem, který měří 166 metrů. Pokud však toužíte po nejlepším výhledu v regionu, tak necelé 2 km odtud lze doporučit Míchovu skálu.

Celá oblast se nachází v kopcovitém kraji. Je zde spoustu dalších vrchů, kam můžete zavítat a užít si pěkný výhled – Křemešník, Čeřínek, Špičák a Pivničky. Při návštěvě této oblasti určitě nevynechejte město Telč, které patří pro svoje historické centrum na seznam UNESCO. Dalším zajímavým turistickým cílem je přírodní rezervace Štamberk a kamenné moře u obce Lhotka, skalní městečko Čertův hrádek nebo Velký Pařezitý rybník.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jihlavské vrchy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jihlavské vrchy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nový stylově zařízený samostatný apartmán (studio) v oploceném areálu v zadní části nově zrekonstruované zemědělské usedlosti v malebné krajině jižní Vysočiny jen 3 km od historického města Telč.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1568

Útulný zcela samostatný vejmínek k pronájmu s uzavřeným dvorem (terasa s posezením, gril) je součástí bývalé zemědělské usedlosti a leží v lukrativní oblasti na rozhraní České Kanady a Vysočiny.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2394
Jihlavské vrchy jsou nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny a spadají pod Křemešnickou vrchovinu. Jihlavské vrchy leží mezi Jihlavou a Telčí .....

Dnes zobrazeno 14x

Romantická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží na okraji malé obce na rozhraní mezi Českou Kanadou a Vysočinou jen 9 km od historického města Telč.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1744

Dvě účelně zařízené chaty s terasou leží ve velkém velmi pěkně udržovaném oploceném areálu (hřiště, stolní tenis, ruské kuželky, vyžití pro děti, ohniště) u lesa jen 50 m od místního rybníka (loďka).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1944

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, krb, vyžití pro děti) v malebné lokalitě chatové osady nedaleko rybníka a lesa v jihozápadní části Vysočiny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1056

Dnes zobrazeno 38x

Pěkně a účelně zařízená chata v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) v tiché chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka s možností vypůjčení loďky.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1428

Prohlíželo 115 lidí

Pěkná účelně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (kruhový bazén, terasa s posezením, zahradní krb) leží v nevelké chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka Chadim.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1816

Dnes zobrazeno 27x

Luxusní chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (zapuštěný bazén, zahradní nábytek, gril), wellness místností (vířivka, sauna) a stolním tenisem v malém městečku v přírodním parku Česká Kanada.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2042

Akceptované poukázky a asociace