Zobrazit na mapě

Zvědavá ulička Jilemnice

Památky

Překrásnou ukázkou lidové architektury je takzvaná Zvědavá ulička v Jilemnici. Je zde soubor dochovaných přízemních roubených domů typických pro život v horách. Malebné chaloupky s vyřezávanými lomenicemi působí dojmem, jakoby se zde zastavil čas. Domy ve Zvědavé uličce byly vystavěny v období po velkém požáru v roce 1788, při kterém téměř celé město lehlo popelem.

Humorné je, jak přišla ulička ke svému názvu. Domy jsou vystavěny tak, že vždy další dům v řadě je vysunutý o kousek víc do ulice. Ulička se díky tomu zužuje a budí dojem toho, že lidé bydlící v těchto domech jsou zvědaví na to, co se děje na někdejší hlavní ulici.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zvědavá ulička Jilemnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zvědavá ulička Jilemnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu s kuchyní s krbovými kamny na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v okrajové části obce jen 3 km od Jilemnice s mnoha možnostmi k turistice a lyžování v okolí.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1526

Stylová roubená chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) a hernou (stolní fotbálek, šipky) leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, ruské kuželky, terasa, ohniště) na malebné polosamotě.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1934
Návštěvníci města Jilemnice by si neměli nechat ujít procházku Zvědavou uličkou. Tu tvoří půvabné horské roubené chalupy dochované z období konce 18. století. Kromě nich je možné si zde prohlédnout sochu Svatého jana Nepomuckého.

Stylově zařízená roubená chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na velmi pěkném místě pod lesem zcela na kraji obce s možností řady výletů do kouzelné přírody Krkonoš.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1766

Komfortně zařízená prostorná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, šipky, altánek, dětský koutek) v krkonošské obci s mnoha možnostmi k turistice a v zimě k lyžování.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 9703

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Prohlíželo 117 lidí

Rezervováno 17. 4.

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Pěkná a účelně zařízená chalupa na neoplocené zahradě (bazén, posezení) v horské obci v krásné krkonošské přírodě (turistika) jen 800 m od místního koupaliště a nejbližší sjezdovky.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1029

Akceptované poukázky a asociace