Obce a města

Historické město Znojmo patří k nejstarším městům v naší zemi a bylo v roce 1226 vyhlášeno městem královským. Znojmo leží na skalním ostrohu nad řekou Dyje. V roce 1437 ve Znojmě zemřel císař Zikmund.

Jednou z nejcennějších památek Znojma je románská rotunda Svaté Kateřiny z 11. století, ve které mohou návštěvníci obdivovat vyobrazení přemyslovských panovníků na stěnách a která je národní kulturní památkou. Ve městě je také mnoho církevních památek, z nichž nejvýznamnější je gotický chrám Svatého Mikuláše ze 14. století a jedinečná dvoupodlažní gotická kaple Svatého Václava z 16. století.

Ve Znojmě probíhá každoročně několik tradičních akcí, z nichž nejvýznamnější bezesporu je Znojemské vinobraní v září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Znojmo je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Znojmo je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v centru vinařské obce v atraktivní cykloturistické oblasti nedaleko historického města Znojma a NP Podyjí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1902

Prohlíželo 127 lidí

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (pergola, vířivka, gril, ohniště) v atraktivním jihomoravském regionu nedaleko NP Podyjí a Vranovské přehrady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2010
Znojmo je spolu s Brnem a Olomoucí historicky nejvýznamnějším moravským městem. Zároveň je centrem vynařské oblasti. Jeho dominantou je barokní chrám Svatého Mikuláše tyčící se nad řekou Dyjí. V prostorách barokního zámku je možné navštívit Městské muzeum, kde se návštěvníci seznámí s historií tohoto královského města.

Prohlíželo 148 lidí

Stylová chalupa se společenskou místností s kulečníkem, s uzavřeným dvorem (stolní tenis, posezení, ohniště) a s oplocenou zahradou (plocha pro míčové hry) k pronájmu v malé obci na Znojemsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1609

Mimořádně atraktivní chalupa s prostornou společenskou místností, sklepní vinárnou a wellness leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, trampolína, gril, posezení) jen 15 km od Vranovské přehrady.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1901

Hájenka resp. samostatná účelně zařízená podkrovní část hájenky s terasou (posezení) na oploceném pozemku (hřiště, šipky, ohniště) na malebné polosamotě obklopené lesem. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0902

Pěkně zařízený rekreační objekt k pronájmu s letní společenskou místností a 2 obytnými sudy leží ve velké zahradě (bazén, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) na klidném místě na okraji obce.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 2140

Prohlíželo 125 lidí

Zcela samostatná levá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112a

Zcela samostatná pravá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112b

Akceptované poukázky a asociace