Zobrazit na mapě

Velké Karlovice

Obce a města

Obec Velké Karlovice se nachází v javornickém podhůří v chráněné krajinné oblasti Moravskoslezské Beskydy. Vesnici nechal založit Karel Jindřich ze Žerotína na počátku 18. století. Od té doby mají Velké Karlovice dokonce svou vlastní pečeť.

Je zde několik dochovaných velmi vzácných architektonických památek. Dominantou Velkých Karlovic je historicky cenný dřevěný roubený kostel, který byl vystavěn v roce 1754 v barokním slohu. Velké Karlovice jsou turisty vyhledávaným a oblíbeným cílem.

Funguje zde turistické informační centrum. Okolí Velkých Karlovic je protkáno velkým počtem značených turistických tras, z nichž některé jsou určeny i pro horská kola. V zimě si zde na své přijdou milovníci zimních sportů. V létě mohou návštěvníci využít místní koupaliště.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Velké Karlovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Velké Karlovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 98 lidí

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378
Obec Velké Karlovice má rozlohu osmdesát kilometrů čtverečních a je tak jednou z největších obcí naší země. Velké Karlovice leží uprostřed nádherného prostředí Valašska. Svahy okolních kopců lákají k pěší turistice či projížďce na horském kole. V zimě je zde v provozu několik ski areálů. Na okraji obce je moderní koupaliště.

Dnes zobrazeno 9x

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem) leží zcela na okraji městečka v malebné horské valašské lokalitě poblíž lesa. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2069

Jednoduše zařízená valašská chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) na překrásném místě zcela na samotě ve stráni v lese vysoko nad obcí s kouzelným výhledem na horské panorama.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2283

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Rezervováno 16. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Akceptované poukázky a asociace