Zobrazit na mapě

Skokanské můstky Frenštát pod Radhoštěm

Frenštát pod Radhoštěm má dlouholetou skokanskou tradici. V místním areálu skokanských můstků Jiřího Rašky na Horečkách, který nese tento název od roku 2012, se nachází hned 4 skokanské můstky. Dnešní vzhled areálu byl vybudován v letech 1969 až 1973, kdy zde byl postaven i můstek s kritickým bodem K 90. Frenštátský můstek K 90 byl v té době jako první na světě, který byl pokryt umělou hmotou. Skákat se zde dá tak i v létě. V areálu pravidelně trénují a připravují se na závody nejen mladí sportovci, ale i skokani z naší reprezentace.

Frenštátskou skokanskou školou v minulosti prošli například olympijský vítěz ve skocích na lyžích Jiří Raška a mistr světa Jiří Parma. Jiří Raška je dokonce rodákem z Frenštátu, což připomíná jeho pamětní deska v podloubí na náměstí. Dalšími frenštátskými rodáky a výbornými skokany na lyžích byli např. Jaroslav Sakala nebo Jakub Janda.

Fotogalerie - Skokanské můstky Frenštát pod Radhoštěm

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skokanské můstky Frenštát pod Radhoštěm je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skokanské můstky Frenštát pod Radhoštěm je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628
Skokanské můstky ve Frenštátě pod Radhoštěm slouží pro trénink našich reprezentantů. Je zde i sportovní oddíl připravující mladé skokany na lyžích, kteří chtějí jít ve šlépějích slavného frenštátského rodáka Jiřího Rašky. V zimě i v létě se zde konají závody ve skocích na lyžích.

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Moderní apartmán k pronájmu je umístěn v samostatném designovém objektu se saunou. Leží v oplocené zahradě na kouzelném místě na jižním svahu Ondřejníku s výhledem na panorama Beskyd.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2345

Akceptované poukázky a asociace