Zobrazit na mapě

Schwarzenberský plavební kanál

Schwarzenberský plavební kanál vznikal ve dvou etapách v 18. a 19. století a sloužil ke splavování dřeva ze Šumavy. U vesnice Jelení protéká kanál 429 metrů dlouhým tunelem. V Jelení se konají ukázky plavení dřeva.

Mezi Jelením a Novou pecí vede podél Schwarzenberského plavebního kanálu naučná stezka. Je 9 kilometrů dlouhá a má 6 zastávek, které seznámí návštěvníky s historií kanálu a plavení dřeva. Stezka je sjízdná na kole a v zimě na běžkách. Kdo by se chtěl dozvědět o kanálu víc, může navštívit Muzeum Schwarzenberského plavebního kanálu, které se nachází ve Chvalšinách - v rodišti Josefa Rosenauera autora projektu tohoto díla.

Fotogalerie - Schwarzenberský plavební kanál

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Schwarzenberský plavební kanál je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Schwarzenberský plavební kanál je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Stylově zrekonstruovaná chalupa na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé osadě na atraktivním místě v Národním parku Šumava s překrásným výhledem na okolní hory jen 12 km od přehrady Lipno.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1540

Pěkná chalupa k pronájmu s kulečníkem, infrasaunou a oplocenou zahradou (ohniště, gril, trampolína) leží v atraktivní lokalitě NP Šumava u řeky Studená Vltava a je ideálním výchozím místem pro výlety.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2039
Schwarzenberský plavební kanál je unikátní technická památka a mimořádné vodní dílo, které spojuje povodí Dunaje a Vltavy. Kanál je 45 kilometrů dlouhý a návštěvníci si jej nejlépe prohlédnou v obci Jelení, kde je možné vidět i portály 429 metrů dlouhého tunelu. Konají se zde také ukázky plavení dřeva.

Ubytování v účelně zařízené chatě na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové osadě na kraji městečka 600 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, plavby lodí, vodní spoty). Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1020

Pěkně zařízená rekreační chalupa s krbovnou leží ve velké zahradě (trampolína, stolní tenis, posezení, ohniště) v malém městečku u Lipenské přehrady jen 1,5 km od místní pláže (koupání, vodní sporty).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2198

Velmi pěkná chalupa resp. stylové podkroví velké chalupy se samostatným vchodem a zahradou (bazén, pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě u rekreačního rybníku Olšina.

6 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 1920

Prohlíželo 93 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa a pergola s posezením, stolní tenis, gril, ohniště) v chatové osadě u lesa jen 300 m od přehrady Lipno (koupání, vodní sporty, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1204

Nový velmi pěkně zařízený prostorný rekreační dům v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, gril) leží na mimořádně atraktivním místě jen 300 m od přehrady Lipno (od pláže).

4 ložnice / max 18 osob
číslo chalupy: 1622

Velký prostorný rekreační dům (chalupa) k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), kulečníkem a oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží jen 900 m od přehrady Lipno.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2358

Akceptované poukázky a asociace