Zobrazit na mapě

Muzeum Schwarzenberského kanálu Chvalšiny

Muzea

Muzeum Schwarzenberského plavebního kanálu je umístěno v historickém objektu na náměstí obce Chvalšiny, který byl nedávno zcela zrekonstruován.

V přehledně uspořádané expozici návštěvníci najdou mnoho informací o vzniku, historii a funkci unikátního technického díla. Je zde instalován také model této stavby se všemi detaily. Nezanedbatelná část výstavy je věnována životu a dílu autora plavebního kanálu Josefa Rosenauera. Doplňující expozice seznámí návštěvníky s přírodou tohoto kraje a se šumavským dřevařstvím a lesnictvím.

Otevřeno je pro veřejnost od dubna do října, mimo tuto dobu je možné prohlídky domluvit.

Schwarzenberský plavební kanál lze navštívit například v obci Jelení, kde si jej lze nejlépe prohlédnout.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Schwarzenberského kanálu Chvalšiny je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Schwarzenberského kanálu Chvalšiny je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou a malou zahradou (ohniště, posezení) leží v chatové osadě poblíž lesa v malebné krajině CHKO Blanský les jen 17 km od Českého Krumlova.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2292

Prohlíželo 313 lidí

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296
Pro muzeum Schwarzenberského plavebního kanálu byla zvolena obec Chvalšiny. Ta je totiž rodištěm autora projektu a hlavního stavitele kanálu Josefa Rosenauera. Obec Chvalšiny leží v údolí Chvalšinského potoka obklopeném krásnými lesy mezi třemi horami – Kleť, Velký Plešný a Břevniště.

Velmi pěkná chalupa resp. stylové podkroví velké chalupy se samostatným vchodem a zahradou (bazén, pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě u rekreačního rybníku Olšina.

6 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 1920

Pěkný prostorný samostatný apartmán na chalupě s vnitřním bazénem, vířivkou a rozlehlou zahradou (trampolína, terasa s posezením, gril) leží na kouzelné samotě u lesa s nádherným výhledem do okolí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1741

Prohlíželo 126 lidí

Rezervováno dnes

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Prohlíželo 93 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa a pergola s posezením, stolní tenis, gril, ohniště) v chatové osadě u lesa jen 300 m od přehrady Lipno (koupání, vodní sporty, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1204

Nový velmi pěkně zařízený prostorný rekreační dům v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, gril) leží na mimořádně atraktivním místě jen 300 m od přehrady Lipno (od pláže).

4 ložnice / max 18 osob
číslo chalupy: 1622

Akceptované poukázky a asociace