Zobrazit na mapě

Prachovské skály

Prachovské skály jsou jedním z nejznámějších skalních měst v naší zemi. Podle archeologických nálezů je zřejmé, že zde již v mladší době kamenné žili lidé. Dnes jsou Prachovské skály oblíbeným turistickým cílem.

Skály jsou často vyhledávány i horolezci, nejvyšší vrchol dosahuje výšky čtyřicet metrů. Skalní útvary získaly díky svým tvarům příznačná jména jako například Mnich, Madona, Prachovská jehla, Babinec a mnoho dalších. V Prachovských skalách je také mnoho chodeb a roklí. Jednou z nich je Císařská chodba, která získala své jméno na počest návštěvy císaře Františka I. Některé vrchy Prachovských skal jsou vulkanického původu.

Skalami vedou dvě hlavní okružní cesty, které provedou návštěvníky nejzajímavějšími místy včetně několika překrásných vyhlídek. Letní výlet je možné zakončit návštěvou koupaliště U Pelíška, které se nachází v těsné blízkosti.

Fotogalerie - Prachovské skály

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Prachovské skály je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Prachovské skály je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata na samostatném pozemku (zahradní nábytek) na kraji malé obce v blízkosti malého rybníčku jen 5 km od Sobotky (koupaliště, zámek Humprecht). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1315

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s letní společenskou místností (stolní tenis, stolní fotbálek) a oplocenou zahradou (posezení, ohniště) leží v malebné lokalitě na kraji obce jen 4 km od Jičína.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1639
Krásnou a romantickou částí Českého Ráje jsou Prachovské skály. Návštěvníci by si měli na výlet do těchto skal vyšetřit celý den, protože toto skalní město je rozlehlé a byla by škoda důkladně si jej neprohlédnout. Pískovcové skály mají obdivuhodné tvary a jsou vysoké až čtyřicet metrů.

Pěkně zařízený mobilní domek (chatka) se zastřešenou terasou (posezení a stolní fotbálek) nabízí dovolenou v klidné venkovské lokalitě v oplocené zahradě (trampolína, gril, ohniště, vyžití pro děti).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1966

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, vyžití pro děti) leží v klidné venkovské lokalitě v dosahu nejvyhledávanějších turistických cílů Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2356

Prohlíželo 149 lidí

Pěkná malá dřevěná chatka k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa, bazén, ohniště) v malebné lokalitě na kraji malé obce jen 2 km od Tichánkovy rozhledny na vrchu Tábor a jen 9 km od Jičína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1525b

Prohlíželo 101 lidí

Pěkná malá dřevěná chatka k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa, bazén) v malebné lokalitě na kraji malé obce jen 2 km od Tichánkovy rozhledny na vrchu Tábor a jen 9 km od Jičína.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1525a

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Prostorná velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (gril, ohniště) leží v malé klidné obci s krásným výhledem na Tichánkovu rozhlednu na vrchu Tábor jen 10 km od Jičína.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2357

Akceptované poukázky a asociace