Zobrazit na mapě

Městská památková rezervace Jablonné v Podještědí

Památky

Historické centrum města Jablonné v Podještědí je od roku 1992 městskou památkovou zónou.

Nejvýraznější historickou památkou města je poutní chrám Svatého Vavřince a Svaté Zdislavy s přilehlou budovou dominikánského kláštera. V tomto kostele se nachází v kryptě pod oltářem hrob Svaté Zdislavy. Krypta je vyzdobena čtyřiadvaceti obrázky malovanými na mědi, na kterých jsou výjevy z legendy o sv. Zdislavě.

Jablonné je jediným městem u nás, ve kterém se na krátkou chvíli zastavil Napoleon Bonaparte. Jeho návštěvu připomíná Pamětní deska na loveckém zámku z 18. století, kde v té době byla stanice jízdní pošty. Další krásnou budovou města je pozdně barokní zámeček barona Palmeho. Uprostřed náměstí je umístěn barokní morový sloup z roku 1686.

Zámek Nový Falkenburk, který je pseudobarokně upraven stojí v rozlehlém parku na okraji města.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Městská památková rezervace Jablonné v Podještědí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Městská památková rezervace Jablonné v Podještědí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 95 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) na kraji obce v malebné krajině Lužických hor v česko-německém příhraničí. Ideální k odpočinku i k aktivní dovolené.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0956

Kvalitně zařízená chata ve velké oplocené zahradě (travnatá plocha pro míčové hry, ruské kuželky, zahradní altán, posezení a gril) na kraji tiché obce v malebném česko-německém příhraničí.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1002
Historické centrum města Jablonné v Podještědí je od roku 1992 městskou památkovou zónou. Od začátku devadesátých let je zde postupně utlumována zemědělská výroba a město se více soustředí na turistický ruch. Se svojí bohatou historií má návštěvníkům co nabídnout.

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Dnes zobrazeno 14x

Účelně a pěkně zařízená poloroubená chalupa se zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce ležící přímo pod horou Ještěd jen 200 m od koupaliště a jen 10 km od centra Liberce. Turistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0844

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Stylově zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril) v obci v atraktivní krajině Lužických hor a je ideální pro rodinnou dovolenou.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2229

Kvalitně zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce na malebném místě u lesa v atraktivní krajině Lužických hor.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2044

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebné lokalitě u lesa na okraji obce jen 200 m Lesního rybníku s možností krásného přírodního koupání a občerstvení.

1 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1661

Akceptované poukázky a asociace