Zobrazit na mapě

Zámek Rychnov nad Kněžnou

Hrady a zámky

Ve 13. století byl v Rychnově nad Kněžnou vybudován hrad na ochranu obchodní stezky. Ten však později zcela zmizel a na jeho místě vyrostl krásný renesanční zámek. Jeho současná podoba je z části dílem světoznámého stavitele Jana Blažeje Santiniho, který navrhl dostavbu zámeckého průčelí.

V zámku je obdivuhodně bohatá kolekce původního historického vybavení a také interiéry si uchovaly svou někdejší podobu. K největším klenotům zámku patří sbírka vzácných obrazů, kterou shromáždili v průběhu dějin členové rodu Kolovratů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Rychnov nad Kněžnou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Rychnov nad Kněžnou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Udržovaný a plně vybavený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na oploceném pozemku (zapuštěný bazén, tenisový kurt, venkovní posezení s grilem) na atraktivní polosamotě v Orlických horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2159

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s krbovou místnosti, saunou a s opticky chráněným dvorem (bazén, posezení, gril, houpačky) leží na malebném místě mezi loukami zcela na kraji obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1646
Dominantou města Rychnov nad Kněžnou je krásný barokní zámek. Byl postaven na konci 17. století a o čtvrt století později dobudován podle návrhu věhlasného architekta Jana Blažeje Santiniho. Při prohlídce mohou návštěvníci obdivovat obrazárnu rodu Kolovratů a krásně zachovalé původní interiéry.

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, terasa, posezení, krb) v tichém prostředí na kraji obce jen 5 km od zříceniny hradu Potštejn a jen 10 km od Vamberku (koupaliště).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1369

Prostorný a účelně zařízený apartmán k pronájmu se samostatným vchodem v přízemí rodinného domu s možností využití části zahrady (pergola, gril) v podhůří Orlických hor jen 8 km od Opočna (zámek).

2 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2118

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2245

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu s terasou leží v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2244

Zrekonstruovaná stylová roubená chalupa s prostornou obytnou místností (krb) a malou zahrádkou (posezení, ohniště) leží v centru horského městečka s možností výletů po celých Orlických horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2298

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě (hřiště, terasa s posezením, gril, ohniště) na okraji horské osady v malebné krajině Orlických hor jen 2 km od tvrze Hanička.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2143

Akceptované poukázky a asociace