Zobrazit na mapě

Zámek Blatná

Hrady a zámky

Na místě současného vodního zámku Blatná stávala původně dřevěná tvrz. Vzhledem ke své poloze na ostrově uprostřed řeky měli obyvatelé tvrzi usnadněnou obranu proti nepřátelským nájezdům. Později byla tvrz přestavěna na gotický hrad. V 16. století vlastnil hrad nejvyšší purkrabí dvora Vladislava Jagellonského Zdeněk Lev. Ten byl velký milovník přepychu a rozhodl se hrad přestavět s pomocí stavitele Benedikta Rejty, jehož dílem je například kutnohorský chrám Svaté Barbory či Vladislavský sál Pražského hradu. Díky němu získala Blatná svou podobu, avšak stavbou zadlužený majitel nakonec zámek musel z finančních důvodů prodat.

V  současnosti nabízí zámek Blatná návštěvníkům kromě prohlídky také mnoho dalších aktivit, jako je jízda kočárem po zámecké oboře, ukázky sokolnictví, výstavy, koncerty. Milovníci romantiky zde také mohou uzavřít sňatek.

Zámek i obora jsou pro veřejnost otevřeny celoročně.

Tipy na výlety v okolí:

  • Kadovský viklan
  • Zámek Březnice 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Blatná je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Blatná je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 17x

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Dnes zobrazeno 9x

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127
Na ostrově vprostřed říčky Lomnice stojí půvabný a romantický zámek Blatná. Je jedním z nejzachovalejších vodních zámků v České republice. V zámku vás okouzlí bohatá výzdoba interiérů. Kromě samotného zámku s vodním příkopem je velmi oblíbený také anglický park se stádem daňků, které mohou děti krmit. Na Blatné se natáčely filmy Šíleně smutná princezna a Bílá paní.

Dnes zobrazeno 13x

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316

Malá velmi pěkně zařízená chata s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě na kraji obce jen 300 m od místního lázeňského areálu a jen 3 km od Orlické přehrady (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1014

Pěkně zařízená chalupa s terasou (posezení, markýza) a oploceným pozemkem (ohniště) na kraji malé vesničky u lesa v předhůří Šumavy v oblasti ideální k cykloturistice 10 km od Horažďovic (aquapark).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1123

Dnes zobrazeno 21x

Stylově zařízená velmi pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou (rybaření) na okraji chatové osady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2068

Dnes zobrazeno 24x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebné lokalitě nad řekou Otavou na okraji chatové osady. Je ideální pro rybáře nebo dovolenou v klidu přírody.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1961

Dnes zobrazeno 9x

Pěkné zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, ohniště) v chatové oblasti v lese přímo nad řekou Otavou (koupání, rybaření) 5 km severně od Písku s okolím vhodným pro cyklovýlety.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1329

Akceptované poukázky a asociace