Zobrazit na mapě

Lomnice nad Lužnicí

Město Lomnice nad Lužnicí se nachází v malebné krajině jižních Čech, v okolí Českých Budějovic. V bývalé hradní kapli sv. Václava se konají různé koncerty a výstavy. U farního kostela sv. Jana Křtitele, na farní louce, se konají velké koncerty, zábavy, festivaly a městské slavnosti.

Můžete se vydat po stopách naučné stezky Velký Lomnický. Měří celkem 6,5 km a má 15 stanovišť, cesta vede okolo rybníků. Informační tabule vás seznámí se zemědělstvím, myslivostí, faunou i flórou tohoto kraje. Během svého putování narazíte i na vyhlídkovou věž a pozorovací kryt na vodě.

 

Fotogalerie - Lomnice nad Lužnicí

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lomnice nad Lužnicí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lomnice nad Lužnicí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně a moderně zařízený rekreační dům s bezbariérovým přízemím a terasou v oplocené zahradě (dětský koutek, posezení, gril) v tiché ulici na kraji obce. Ideální k cykloturistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1115b

Kvalitně zařízená chata s terasou v oplocené zahradě (posezení, gril) v tiché ulici malého městečka jen 10 km od lázní Třeboň. Výhodné výchozí místo pro cyklovýlety po celém Třeboňsku.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0614
Lomnice nad Lužnicí leží v Chráněné přírodní oblasti Třeboňsko, vzniklo ve 13. století z tržní osady při raně gotickém hradu. Původní hrad dnes připomíná už jen bývalá hradní kaple sv. Václava.

Jednoduše zařízená chalupa postavena již v roce 1841 na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí pronájem v malé jihočeské obci nedaleko rybníka Dvořiště v malebné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1564

Dnes zobrazeno 17x

Pěkná účelně zařízená chata na neoplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) v zalesněné chatové osadě jen 300 m od rybníka Dvořiště s možností přírodního koupání. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0966

Dnes zobrazeno 14x

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, gril, krb) v malebném prostředí zalesněné chatové osady jen 300 m od rybníka Dvořiště (možnost přírodního koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 9546

Rezervováno 23. 4.

Pěkná chata k pronájmu s terasou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa v chatové rekreační oblasti u rybníku Dvořiště v atraktivní krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2401

Zcela samostatný apartmán ve stylové jihočeské chalupě s oploceným dvorem (pergola, krb) nabízí ubytování v atraktivním regionu CHKO Třeboňsko (ideální k cykloturistice) jen 3 km od centra Třeboně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2013

Vkusně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa s posezením, gril) leží u lesa na okraji obce na Třeboňsku jen 1,5 km od Veselských pískoven (koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2326

Akceptované poukázky a asociace