Zobrazit na mapě

Lenora - sklářská huť

Obec Lenora byla vystavěna pro rodiny sklářů v době založení huti a jméno získala po krásné ženě Adolfa Schwarzenberka Eleonoře. Jsou zde typické roubené šumavské chaloupky. Na kraji obce stojí unikátní dřevěný most, který původně sloužil k regulaci dřeva při plavení.

Lenorská sklářská huť pracovala nepřetržitě od roku 1833. Když v ní před několika lety po nepovedené privatizaci uhasl oheň, místní skláři to nesli velmi těžce. Naštěstí sklářské řemeslo na Lenoře nezaniklo, bylo otevřeno několik menších provozů, do kterých mohou turisté nahlédnout. V Lenoře je možné navštívit také Sklářské muzeum, které by návštěvníci tohoto městečka neměli vynechat. Otevřeno je od května do září.

Fotogalerie - Lenora - sklářská huť

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lenora - sklářská huť je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lenora - sklářská huť je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná chalupa k pronájmu s kulečníkem, infrasaunou a oplocenou zahradou (ohniště, gril, trampolína) leží v atraktivní lokalitě NP Šumava u řeky Studená Vltava a je ideálním výchozím místem pro výlety.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2039

Dnes zobrazeno 15x

Stylově zrekonstruovaná chalupa na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé osadě na atraktivním místě v Národním parku Šumava s překrásným výhledem na okolní hory jen 12 km od přehrady Lipno.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1540
Sklářská pec v Lenoře byla nejdéle bez přerušení fungující sklárna na Šumavě. Pracovat začala v roce 1833 a oheň v ní vyhasl teprve nedávno, kdy její provoz zastavili noví majitelé po nepovedené privatizaci. Místní skláři se ale nevzdávají, v několika menších provozovnách nesou sklářskou štafetu dál. Návštěvníci mohou pozorovat skláře přímo při práci a podpořit je koupí některého z jejich výrobků.

Prostorná pěkná chalupa se saunou na neoplocené zahradě (bazén, brouzdaliště, stolní tenis, posezení, ohniště) na kraji malé osady blízko lesa s možností krásných výletů po celé Šumavě.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 0944

Stylová atraktivní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, gril) v tichém prostředí malé osady pouze o 4 chalupách v malebné šumavské lokalitě u lesa a horského potůčku.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1438

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109c

Pěkně zařízený apartmán v podkroví apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Ubytování je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2109b

Útulný apartmán se samostatným vchodem v přízemí apartmánového domu leží na atraktivním místě na okraji horské obce u lesa. Je ideální pro všechny, kteří chtějí poznat krásy Šumavy pěšky či na kole.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2109a

Stylově zařízená horská chalupa leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, sauna, posezení, gril, ohniště) obklopena skvostnou a čistou přírodou národního parku Šumava.

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2359

Akceptované poukázky a asociace