Zobrazit na mapě

Zámek a galerie Klenová

Hrady a zámky

Zřícenina hradu a zámek v Klenové jsou součástí Klatovské Galerie. V zámku najdete klasickou expozici historického nábytku a moderního českého umění. V rytířském sále jsou kromě helem a štítů vystaveny také sochy českých knížat. Při prohlídce zříceniny hradu narazíte na výtvarné umění na každém kroku. V nejpodivuhodnějších koutech hradu jsou umístěny nejrůznější sochařské práce a ve sklepení a na vyhlídkových terasách můžete obdivovat obří trojrozměrné exponáty moderního umění. Za pozornost stojí také zámecká sýpka a novogotická kaple svatého Felixe.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek a galerie Klenová je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek a galerie Klenová je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Prohlíželo 134 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
V areálu Klenová najdeme barokní budovu zámku s expozicí historického nábytku a romantickou zříceninu gotického hradu. V té je umístěna galerie výtvarného umění pod širým nebem. Pro veřejnost je otevřeno od dubna do října.

Prohlíželo 120 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Rezervováno 17. 3.

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa se zahradním nábytkem, ohniště) na okraji malé osady nedaleko lesa v malebném šumavském prostředí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2263

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Akceptované poukázky a asociace