Zobrazit na mapě

Krkonošské muzeum Jilemnice

Muzea

Krkonošské muzeum v Jilemnici překvapí návštěvníky bohatostí svých sbírek. Hlavní expozice je věnována pohoří Krkonoše, jeho minulosti i současnosti, krkonošské přírodě a v neposlední řadě lidem, kteří zde žili. Velice zajímavá je část věnovaná lyžování. Před zraky návštěvníků zde ožívá Krakonoš a jeho lyžníci v celé své kráse. V muzeu se návštěvníci dozvědí, jak se vlastně první lyže dostaly do Čech a seznámí se s celou historií tohoto sportu. V jilemnickém muzeu je také unikátní mechanický betlém. Byl vytvořen v letech 1883-1913, je ozvučený a pohybuje se v něm 142 postaviček. Dále je zde k vidění jedinečná sbírka pohřebních cechovních štítů a unikátní ručně předená příze, která je tak jemná, že tři sta metrů příze váží pouhý jeden gram. Krkonošské muzeum je otevřené celoročně každý den mimo pondělí.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Krkonošské muzeum Jilemnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Krkonošské muzeum Jilemnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová roubená chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) a hernou (stolní fotbálek, šipky) leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, ruské kuželky, terasa, ohniště) na malebné polosamotě.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1934

Pěkně zařízená chata k pronájmu s kuchyní s krbovými kamny na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v okrajové části obce jen 3 km od Jilemnice s mnoha možnostmi k turistice a lyžování v okolí.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1526
Krkonoše patří k nejstarším pohořím v Evropě a jsou největším a turisticky nejoblíbenějším pohořím u nás. Kdo by se chtěl o historii i současnosti Krkonošska dozvědět více, musí rozhodně navštívit Krkonošské muzeum v Jilemnici. Muzejní sbírky se věnují Krkonoším opravdu zevrubně a dokonale a jsou překvapivě obsáhlé a bohaté.

Stylově zařízená roubená chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na velmi pěkném místě pod lesem zcela na kraji obce s možností řady výletů do kouzelné přírody Krkonoš.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1766

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Prohlíželo 103 lidí

Komfortně zařízená prostorná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, šipky, altánek, dětský koutek) v krkonošské obci s mnoha možnostmi k turistice a v zimě k lyžování.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 9703

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Prohlíželo 98 lidí

Pěkná a účelně zařízená chalupa na neoplocené zahradě (bazén, posezení) v horské obci v krásné krkonošské přírodě (turistika) jen 800 m od místního koupaliště a nejbližší sjezdovky.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1029

Akceptované poukázky a asociace