Zobrazit na mapě

Zámek Kratochvíle

Rožmberský zámek Kratochvíle je vystavěn ve stylu renesančních italských vil. Patří k němu překrásná zahrada, v jejímž středu je ozdobné jezírko s vodními květinami a zlatými rybičkami. Okouzlující záhony květin jsou tvarovány do geometrických obrazců. K samotnému zámku vede cesta po mostě přes vodní příkop zahradním parterem.

Při prohlídce si návštěvníci prohlédnou architektonicky zajímavou zámeckou kapli. V budově zámku je instalována stálá výstava animovaného filmu. Návštěvníci zde vidí loutky a scény z mnoha známých filmů, seriálů a večerníčků, seznámí se s výrobou animovaných filmů a shlédnou i několik filmových ukázek.

Unikátní výstava, půvabný zámek i jeho okolí jistě okouzlí malé i velké návštěvníky. Otevřeno je od dubna do října.

Fotogalerie - Zámek Kratochvíle

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Kratochvíle je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Kratochvíle je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusně zařízená podkrovní zcela samostatná část chalupy s uzavřeným dvorem (terasa, posezení, gril, ohniště) na nádherné samotě uprostřed luk a lesů. Ideální k odpočinku. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1334

Podkrovní apartmán je součástí menšího statku a nabízí pronájem na krásné odlehlé samotě v Pošumaví, která přímo vybízí k cyklovýletům nebo toulkám krajinou rybníků a historických míst jižních Čech.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2172
Renesanční zámek Kratochvíle vystavěli Rožmberkové na konci 16. století. V zámku je umístěna stálá výstava animovaného filmu. K zámku patří nádherná renesanční zahrada s jezírkem. Zámeckou budovu obklopuje zahradní parter olemovaný vodním příkopem. Kratochvíle je ideálním místem pro rodinný výlet.

Atypicky s nádechem historie zařízený samostatný apartmán na zámku s uzavřeným nádvořím a oplocenou zahradou (pergola, posezení, gril, ohniště) v krásné lokalitě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1130

Jednoduše zařízená chata na malebné polosamotě nedaleko lesa a soustavy rybníčků v pěkném areálu 3 rekreačních objektů (bazén, stolní tenis, trampolína, dětský koutek) asi 5 km od Vodňan.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1131a

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu z konce 18. století udržovaná v dobovém skromném stylu s uzavřeným dvorkem (posezení, ohniště) leží v malé obci jen 2 km od města Vodňany. Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2149

Velmi pěkná rodinná chata s krbem k pronájmu leží v chatové oblasti na udržovaném travnatém pozemku (posezení, krb s udírnou, gril). Polohou ideální pro milovníky přírodního koupání a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2176

Pěkný účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště, trampolína, soukromé občerstvení) leží jen 11 km od Hluboké nad Vltavou (zámek, zoo).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2318

Prohlíželo 95 lidí

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Akceptované poukázky a asociace