Zobrazit na mapě

Přehrada Sedlice

Přehrada Sedlice se nachází v malebné na lesy bohaté krajině Vysočiny asi 7 km jihozápadně od Humpolce. Byla postavena v letech 1921 až 1927 a původně sloužila k akumulaci vody pro výrobu elektrické energie v místní vodní elektrárně i jako ochrana před povodněmi. Dnes přehrada slouží prioritně jako představná nádrž pro vodní dílo Švihov a také se částečně využívá k rekreaci. V roce 2013 byla přehrada prohlášena za kulturní památku.

Přehrada Sedlice je napájena ze dvou ramen z říčky Hejlovky a z Jankovského potoka. Z přehrady již vytéká řeka Želivka.

Kolem přehrady vedou zelená a červená turistická stezka. Oba turistické chodníky nabízí velmi pěknou procházku. Okolí přehrady je oblíbené u houbařů. Na své si na přehradě Sedlice přijdou i rybáři. Přehrada tvoří hlavní humpolecký rybářský revír. Z ryb se zde nejvíce vyskytuje kapr, cejn, okoun, štika, candát a úhoř.

Přehradu Sedlice lze obdivovat i po technické stránce. Zděná hráz přehrady je 11 metrů vysoká a v koruně 118 metrů dlouhá.

Fotogalerie - Přehrada Sedlice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Sedlice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Sedlice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 175 lidí

Zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy na okraji malé obce s uzavřeným dvorem (pergola, posezení, krb) a oplocenou zahradou (bazén, trampolína) s okolím ideálním k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1431

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tiché části obce jen 500 m od místního kláštera v malebné krajině jihozápadní Vysočiny 1 km od přehrady Trnávka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1729
Přehrada Sedlice byla vybudována v obldobí let 1921 až 1927 a od roku 2013 byla prohlášena za kulturní památku. Přehrada je ukryta v nádherné krajině Vysočiny v lesích mimo větší dopravní ruch.

Zcela jednoduše zařízená chalupa na neoploceném pozemku (ohniště) leží na klidném místě na okraji obce v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 3 km od přehrady Trnávka (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1865

Prohlíželo 179 lidí

Zcela samostatná pěkně zařízená část dvojdomku (chalupy) s vlastním vchodem v neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na klidném místě na kraji obce jen 0,9 km od přehrady Trnávka (koupání, rybaření).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1512

Prohlíželo 125 lidí

V loveckém stylu zařízená chata ve velké zahradě (bazén, plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) na krásné samotě jen 8 km od přehrady Želivka a kláštera Želiv a 12 km od Humpolce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0808

Dnes zobrazeno 8x

Pěkná účelně zařízená chalupa leží v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 7 km od Pelhřimova s mnoha možnostmi ke krásným výletům do okolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1728

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Prohlíželo 102 lidí

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718

Akceptované poukázky a asociace