Turistické zajímavosti

V pohoří Javorníky na hranicích České republiky a Slovenska leží oblast Kohútka. Stojí zde i stejnojmenná horská chata, kde se mohou turisté občerstvit a odpočinout si. Kohútka je výchozím bodem hřebenové túry pro pěší turistiku, kterou lze absolvovat i na horském kole. Při procházce po hřebeni se návštěvníkům otevírá nádherný výhled na české straně na Moravskoslezské Beskydy a na straně slovenské na Malou i Velkou Fatru, Martinské Hole a Kysuce.

V zimě je Kohútka významným střediskem zimních sportů. Jsou zde udržované trasy pro běžkaře. Pro sjezdové lyžování je tu upraveno deset sjezdovek. Jsou v nejrozmanitějších terénech, takže na své si na Kohútce přijdou jak začátečníci, tak profesionální lyžaři.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kohútka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kohútka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Nově zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku na horském zalesněném hřebeni v chatové oblasti turistického a lyžařského střediska v těsné blízkosti sjezdovek i turistických tras.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0834
Valašsko je krásná část naší země. Pokud jej chtějí návštěvníci vidět z ptačí perspektivy, je zde mnoho vrchů nabízejících překrásný rozhled. Jedním z těchto míst je Kohútka. Je to výchozí bod pro hřebenovou turistiku. Již od horské chaty na Kohútce se můžeme kochat krásnou vyhlídkou. A další na nás čeká na hřebenech, na které vede značená turistická trasa.

Rezervováno 16. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Dnes zobrazeno 9x

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem) leží zcela na okraji městečka v malebné horské valašské lokalitě poblíž lesa. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2069

Akceptované poukázky a asociace