Původně gotický hrad Kámen byl později barokně přestavěn a pak ještě upraven ve stylu románské gotiky. Hrad stojí na trase mezi Pelhřimovem a Táborem.

V objektu můžete navštívit prohlídku hradních interiérů. Pořádají se zde koncerty a u jejich příležitosti se konají romantické noční prohlídky hradu. Zajímavostí hradu Kámen je stálá výstava motocyklů. Návštěvníci si mohou prohlédnout stroje od těch nejstarších historických až po moderní závodní motocykly.

K hradu patří i rozsáhlá zahrada, ve které návštěvníky ohromí největší alpinium v naší republice, umístěné na skalním ostrohu a osázené neuvěřitelným množstvím skalniček.

Hrad Kámen je přístupný veřejnosti od dubna do října.

Fotogalerie - Hrad Kámen

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Kámen je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Kámen je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Původní prostorná vesnická chalupa k pronájmu na oploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) leží v klidném prostředí na kraji obce na Pelhřimovsku jen 4 km od hradu Kámen.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2232

Jednoduše zařízená vesnická chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (gril, ohniště) leží v malé obci 14 km od Pelhřimova (Muzeum rekordů a kuriozit). Ideální k cykloturistickým výletům.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2226
Na hradě Kámen si přijde na své opravdu každý. Milovníci historie si prohlédnou hradní interiéry, ti kdo raději upřednostňují technické vynálezy, jistě ocení rozsáhlou výstavu motocyklů a obdivovatelé přírody se mohou pokochat hradní zahradou s překrásným alpiniem.

Moderně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (bazén, terasa, posezení, gril) leží v obci u rybníku v malebné krajině na rozhraní Jihočeského kraje a kraje Vysočina asi 4 km od města Pacov.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1924

Útulná menší chata k pronájmu s terasou a obytným pokojem s krbovými kamny leží v chatové osadě poblíž lesa na okraji obce v malebné krajině jihozápadní Vysočiny na Pelhřimovsku.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2308

Mimořádně atraktivní chalupa s oplocenou zahradou (bazén, terasa s posezením, dětský koutek, zahradní domeček) a s uzavřeným dvorem (vířivka, posezení, krb) na okraji malé vesničky.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 1659

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (hřiště, posezení, ohniště) na okraji chatové osady v malebném prostředí u potoka a lesa 2 km od rybníku Valcha (rybaření).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1402

Prohlíželo 287 lidí

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na romantické samotě v údolí v malebné přírodě Vysočiny jen 14 km od Pelhřimova. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1165

Prohlíželo 379 lidí

Velmi pěkně zařízená chata se stylovou obytnou místností na neoploceném pozemku na kraji malé osady v tichém prostředí u lesa s mnoha možnostmi k výletům (hrad Kámen, Chýnovská jeskyně, apod.).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0908

Akceptované poukázky a asociace