Zobrazit na mapě

Zřícenina Vítkův Kámen

Gotický hrad Vítkův Kámen byl vystavěn rodem Vítkovců ve 13. století. Původně sloužil k ochraně hranic, což umožňovala především jeho poloha vysoko nad okolní krajinou. O sto let později přešel hrad do rukou Rožmberků. Tento rod hrad ještě více opevnil a přičlenil jej ke krumlovskému panství. Hrad sloužil svému účelu až do 18. století, od té doby byl prázdný.

Po válce, kdy byla pohraniční pásma uzavřena pro veřejnost, měla v budově hradu sídlo pohraniční stráž. Okolo Vítkova Kamene vede naučná stezka Svatý Tomáš.

Dnes je hrad Vítkův Kámen přístupný veřejnosti. Je z něj nádherná vyhlídka na přehradu Lipno a na nekonečné šumavské lesy.

Fotogalerie - Zřícenina Vítkův Kámen

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina Vítkův Kámen je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina Vítkův Kámen je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná nově zrekonstruovaná chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa jen 500 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, vodní sporty).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1739

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě u lesa jen 150 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, vodní sporty).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1811
Na vršku Vítkův Kámen stojí stejnojmenná zřícenina hradu z období gotiky. Jedná se o nejvýše vystavěný hrad v naší zemi, a proto jeho siluetu na obzoru vidí poutníci již z velké dálky. Vítkův Kámen najdete na pravém břehu Lipenské přehrady. Je možné k němu dojít po turistické značce z obce Přední Výtoň nebo Frýdava.

Velmi pěkná zcela samostatná polovina dvojchaty s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril). Ubytování jen 200 m od pláže Lipenské přehrady (koupání, vodní sporty, rybaření).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0216

Pěkně zařízená zděná chata, resp. polovina dvojchaty se samostatným vchodem na neoploceném pozemku (altánek, posezení, krb) jen 200 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1333

Prostorný penzion (pronajímá se samostatně jako chalupa jedné skupině hostů) se společenskou místností, vnitřním bazénem a velkou terasou leží v rekreační osadě jen 400 m od přehrady Lipno.

8 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2260

Romanticky a útulně působící chata k pronájmu s krbem a udržovanou zahradou (venkovní posezení, ohniště, houpací síť) leží ve stráni nad přehradou Lipno (500 m). Ideální ke koupání a rybaření.

2 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2171

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, gril) a terasou (nádherný výhled) leží v chatové osadě u lesa zcela na okraji obce jen 2 km od Lipenské přehrady (koupání, vodní sporty).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2189

Velký prostorný rekreační dům (chalupa) k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), kulečníkem a oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží jen 900 m od přehrady Lipno.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2358

Akceptované poukázky a asociace