Zobrazit na mapě

Hrad a zámek Velhartice

Hrad a zámek Velhartice své návštěvníky mile překvapí krásnou architekturou. Hrad  byl vystavěn ve 13.století. Dochovala se část hradu s monumentálním gotickým mostem a zámek s arkádami z období renesance. V hradní části je prohlídkový okruh věnovaný středověku.

Na zámku je expozice nábytku a vybavení šlechtické rodiny z období pozdní renesance. V zámecké části objektu je umístěna kromě klasické expozice šlechtického života také výstava her a zábavy v období renesance, na kterou navazují i zábavné hry volně rozmístěné po celém areálu. Prohlídka hradu začíná originálním promítáním krátkého filmu o jeho vzniku a historii. Procházka po kamenném hradním mostě je nezapomenutelným zážitkem pro velké i malé návštěvníky.

V areálu stojí také krásná budova bývalého pivovaru se dvěma štíty, ve které bývají nejrůznější interaktivní výstavy. V okolí hradu je stále se rozšiřující skanzen původních šumavských chalup. Hrad a zámek Velhartice je veřejnosti přístupný od dubna do října.

Foto: Hrad a zámek Velhartice - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Hrad a zámek Velhartice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad a zámek Velhartice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad a zámek Velhartice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízený rekreační dům s velkou oplocenou zahradou (bazén, posezení, gril, houpačky, pískoviště) v tiché části obce s částečným výhledem k hradu Velhartice. Cykloturistika.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0713

Prostorná chalupa na velkém pozemku s bazénem, trampolínou, pergolou a krbem zcela na kraji obce v malebné přírodě pod lesem s možností mnoha výletů po celé Šumavě.

7 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 0715
Hrad Velhartice byl vystavěn ve 13.století. Dochovala se část hradu s monumentálním gotickým mostem a zámek s arkádami z období renesance. V hradní části je prohlídkový okruh věnovaný středověku. Na zámku je expozice nábytku a vybavení šlechtické rodiny z období pozdní renesance.

Dnes zobrazeno 8x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa se zahradním nábytkem, ohniště) na okraji malé osady nedaleko lesa v malebném šumavském prostředí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2263

Dnes zobrazeno 9x

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (altán s posezením, plynový gril, trampolína, stolní tenis, vyžití pro děti) leží v atraktivní lokalitě v malé šumavské osadě u lesa.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 2305

Nově zrekonstruovaná chalupa s terasou a částečně oplocenou zahradou na okraji malé šumavské osady u lesa. Výborné podmínky k turistice, cykloturistice i k výletům za hrady a zámky do okolí.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 0218

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Akceptované poukázky a asociace