Zobrazit na mapě

Přehrada Bystřička

V letech 1907 – 1912 byla na potoce Bystřička vybudována kamenná přehrada Bystřička. Ta patří k jedné z nejstarších vodních nádrží v České republice. Přehrada byla původně postavena jako ochrana před povodněmi a měla také sloužit jako zdroj vody pro plavební kanál Dunaj – Odra – Labe. Z jeho realizace však sešlo. Kamenná hráz přehrady je vysoká 36,5 m a dlouhá 170 m.

Přehrada se díky krásnému okolí stala lákadlem pro turisty. Na své si zde přijdou jak milovníci koupání, tak rybáři. Je zde půjčovna loděk. Pláže jsou písčité a travnaté.

K přehradě vede Naučná stezka Jana Karafiáta začínající na nádraží ve Valašském Meziříčí. Okolí je vhodné jak pro pěší výlety, tak pro výlety na kole. 

Fotogalerie - přehrada Bystřička

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Bystřička je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Bystřička je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chata k pronájmu s infrasanou na neoploceném pozemku (vířivka, posezení, gril) leží na malebném místě nad obcí v kouzelné krajině Valašska nedaleko lesa a jen 3 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1832

Rezervováno 26. 3.

Pěkná útulně zařízená chata k pronájmu s terasou (bazén, koupací káď, posezení) leží na neoploceném pozemku (vyžití pro děti, gril) na kouzelném místě nad obcí jen 3 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1833
Ve Vsetínských vrších při vstupu do CHKO Beskydy byla začátkem 20. století vybudována vodní nádrž Bystřička. V součastnosti k přehradě každoročně v létě míří stovky návštěvníků, kteří tráví čas přímo na plážích u vody nebo využívají blízké cykloturistické či turistické stezky.

Mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, posezení, gril, zahradní kuchyňka) v klidné části obce poblíž lesa jen 6 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1831

Jednoduše zařízená valašská chalupa na neoplocené zahradě (posezení, ohniště) na malebné polosamotě u lesa s nedalekými krásnými výhledy na panorama Beskyd včetně hory Radhoště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1456

Nová pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa s posezením, ohniště) na okraji města v malebné krajině CHKO Beskydy jen 3 km od Valašského skanzenu v Rožnově p. R.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2269

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Prohlíželo 232 lidí

Rezervováno 26. 3.

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Dnes zobrazeno 11x

Rezervováno 27. 3.

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (bazén, zahradní nábytek, krb, gril) v chatové osadě na kraji obce v turisticky atraktivní oblasti (Pustevny, Radhošť) jen 4 km od Rožnova pod Radhoštěm.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0933

Akceptované poukázky a asociace