Zobrazit na mapě

Hora Říp s rotundou Sv. Jiří

Přírodní zajímavosti

Horu Říp s rotundou svatého Jiří na vrcholu je vidět vprostřed Polabské nížiny již z velké dálky. Toto místo je ideálním cílem pro rodinný výlet. Hora Říp je památné místo, které se vyskytuje v slavných Pověstech českých.

K hoře Říp se váže mnoho legend a bájí. Podle pověsti právě sem přišel praotec Čech s prvními Slovany a při pohledu do kraje se rozhodl usadit se v této zemi. Tuto pověst zpracoval Alois Jirásek ve svých Starých pověstech českých. Kámen z hory Říp nemohl také chybět při stavbě Národního divadla. Jedná se o jeden ze základních kamenů a byl z hory odvezen v roce 1868.

Zajímavostí je, že díky tomu, že čedičová hornina Řípu obsahuje i magnetovec, na vrcholu této hory je možné pozorovat výchylky kompasu. Rotunda svatého Jiří je přístupná od dubna do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hora Říp s rotundou Sv. Jiří je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hora Říp s rotundou Sv. Jiří je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Dnes zobrazeno 8x

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262
Horu Říp s rotundou svatého Jiří na vrcholu je vidět vprostřed Polabské nížiny již z velké dálky. Jedná se o čedičovou horu. Hora Říp je památné místo, které se vyskytuje v slavných Pověstech českých. Toto místo je ideálním cílem pro rodinný výlet.

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Prohlíželo 114 lidí

Rezervováno 13. 4.

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Akceptované poukázky a asociace