Zobrazit na mapě

Venušina sopka

Přírodní zajímavosti

Venušina sopka není sopkou jen podle názvu. Jedná se o skutečnou sopku z období čtvrtohor, dnes už je ovšem zcela vyhaslá a nečinná. Nachází se nad obcí Mezina nedaleko města Bruntál a její výška je 643 metrů.

Na vrcholu Venušiny sopky je několik kráterů a lávové jeskyně. Půda je zde zvláštně zabarvená lehce dočervena, což je doklad někdejší sopečné činnosti. Je zde možné nalézt sopečné zkameněliny tufů a tufitů. Kdo je trpělivý, může zde najít i krásný, zeleně zbarvený olivín.

Klub turistů organizuje vždy na jaře tradiční turistický pochod s názvem Po sopkách Bruntálska, jehož jednou zastávkou je také Venušina sopka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Venušina sopka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Venušina sopka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chalupa s velkou oplocenou zahradou leží na okraji obce v blízkosti přehrady Slezská Harta (koupání, vodní sporty, rybaření) a v dosahu Jeseníků (Praděd, Karlova Studánka, ...).

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2036

Útulná chalupa na pronájem leží na oploceném pozemku (venkovní posezení se slunečníkem a grilem) jen 200 m od břehu přehradní nádrže Slezská Harta (koupání, vodní sporty, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2214
Na vyhaslé Venušině sopce, která se nachází na Bruntálsku, jsou dva lávové proudy, z nichž jeden je prohlášenou přírodní památkou. Povrch sopky je pokrytý sopečným pískem a červenavou struskou. Vyskytuje se zde chráněná rostlina rozchodník žlutý.

Kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy s terasou (posezení, gril) ve velké oplocené zahradě jen 200 m od přehrady Slezská Harta (koupání, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1242

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) leží v oplocené zahradě (trampolína, terasa s posezením a grilem) v malém městečku v malebné oblasti na úpatí Jeseníků.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2168

Pěkně a účelně zařízený rekreační dům k pronájmu leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, krb) u řeky Moravice v malebné oblasti na rozhranní Hrubého a Nízkého Jeseníku.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1947

Vkusně zrekonstruovaná prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou leží na neoploceném pozemku (bazén, vířivka, terasa, vyžití pro děti, gril, ohniště) na okraji obce v hornaté krajině Jeseníků.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2343

Kvalitně zařízená 7-pokojová chalupa k pronájmu s wellness místností leží ve velké zahradě (bazén, trampolína, pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) jen 600 m od skiareálu Avelanche.

6 ložnic / max 19 osob
číslo chalupy: 1734

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu se stylovou společenskou místností a saunou leží ve velké zahradě (bazén, terasa s posezením, gril) v okrajové části obce u potoka.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1948

Akceptované poukázky a asociace