Zobrazit na mapě

Skanzen Vysoký Chlumec

Muzea

Na okraji města Sedlčany se nachází Muzeum vesnických staveb Vysoký Chlumec . Muzeum je pobočkou Hornického muzea v Příbrami. Návštěvníci se zde seznámí s vývojem lidové venkovské architektury v Povltaví od 18. do 20. století.

Tento skanzen začal vznikat v roce 1998, kdy bylo rozhodnuto o nákupu pozemku pro tento účel. Postupně byly vytipovány stavby na území okresu Příbram, které byly postupně rozebrány a přeneseny do skanzenu. V současné době je zde 15 objektů, ještě přibližně deset jich do budoucna přibude. Nejstarší chalupy jsou z 18. století. Návštěvníci zde mohou obdivovat například roubený dům s vybavenou černou kuchyní, dva špejchary, včelín nebo vodní pilu. Vystaveny tu jsou exponáty ze života na vesnici, lidové oblečení, zemědělské a řemeslné nářadí. Muzeum vesnických staveb je otevřeno od května do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skanzen Vysoký Chlumec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skanzen Vysoký Chlumec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril) a překrásným přírodním pozemkem se 2 zatopenými lomy (přírodní koupání) a ohništěm leží v malé obci na Sedlčansku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2327

Účelně a skromně zařízený podkrovní apartmán (samostatný vchod, venkovní posezení s grilem) v chalupě leží v malé obci jen 100 m od řeky Vltavy. Ideální k výletům podél řeky Vltavy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2112
Na okraji obce Vysoký Chlumec u Sedlčan se nachází Muzeum vesnických staveb. Muzeum je pobočkou Hornického muzea v Příbrami. Návštěvníci se zde seznámí s vývojem lidové venkovské architektury v Povltaví od 18. do 20. století.

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

Prázdninový prostorný rekreační dům k pronájmu se společenskou místností a hernou v oplocené zahradě (bazén, tenisový kurt, posezení u krbu) na kraji malé obce jen 3 km od Orlické přehrady.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 0871

Retro chata k pronájmu s prostornou obytnou místností leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 1 km od přehrady Slapy (koupání, vodní sporty).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1960

Prohlíželo 131 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou a zahradou (posezení, gril a ohniště) leží u lesa v chatové rekreační oblasti jen 200 m od přehrady Orlík. Ideální ke koupání, vodním sportům a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2294

Účelně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril, ohniště) na překrásném místě na samotě u dubového háječku s výhledem na rybník jen 10 km od přehrady Orlík.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2222

Jednoduše zařízená chatka resp. polovina dvojchatky k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) jen 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, tobogán).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0770b

Akceptované poukázky a asociace