Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Radyně

Hrady a zámky

Nedaleko Starého Plzence stojí na kopci Radyně zřícenina gotického hradu ze 14. století. Jedná se o mimořádnou krajinnou dominantu. Hrad nechal vybudovat český král Karel IV.

Budova byla zajímavě řešena, hradní palác měl tvar dlouhého obdélníku a na obou užších stranách byl spojen s věžemi. Jedna věž byla hranolová a jedna polookrouhlá. Hranolová věž se dochovala a dnes slouží jako rozhledna.

V srpnu se zde konají slavnosti Hodokvas. Zřícenina je přístupná od května do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Radyně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Radyně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161
Zřícenina Radyně stojí na stejnojmenném vršku a její silueta je vidět již zdálky. V objektu je instalována výstava, která návštěvníkům přiblíží historii hradu a jeho okolí. Po lesní silnici se dá dostat až na vrchol hory Radyně, nedaleko zříceniny je parkoviště.

Dnes zobrazeno 9x

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Prohlíželo 170 lidí

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106

Prohlíželo 122 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Akceptované poukázky a asociace