Zobrazit na mapě

Rozhledna Královka

Rozhledna Královka stojící na hoře Nekras se řadí mezi nejznámější kamenné rozhledny v Jizerských horách. Při příznivém počasí je možné z rozhledny spatřit Jizerské hory, Krkonoše, Český Ráj, Ještěd, Jablonec nad Nisou, Polsko a Německo. Celková výška rozhledny činí 23,5 metrů a vyhlídková plošina se nachází ve výšce 20,5 metrů.

Rozhledna Královka, dříve nazývaná Königova vyhlídka či Nekras, nahradila původní dřevěnou věž, která zde stála v letech 1888 až 1906. V roce 1934 byla k věži přistavena horská chata, ale v průběhu dalších let začala rozhledna chátrat. V roce 2013 se Královka dočkala vnější i vnitřní rekonstrukce a přibyla také nová samoobslužná restaurace s terasou a výhledem do přírody.

Rozhledna Královka je veřejnosti přístupná celoročně.

Fotogalerie - Rozhledna Královka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Královka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Královka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 162 lidí

Rezervováno včera

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336
První dřevěná stavba rozhledny byla postavena již koncem 19. století. Po zničení rozhledny byla v roce 1906 postavena nová kamenná rozhledna a v roce 1934 k ní byl přistavěn rozlehlý horský dům. Nyní patří rozhledna Královka k nejznámějším kamenným rozhlednám v Jizerských horách.

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Prohlíželo 287 lidí

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Pěkná jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tichém horském prostředí v blízkosti pouze několika málo dalších chat jen 7 km od centra Liberce (aquapark Bybylon).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1849

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Akceptované poukázky a asociace