Zobrazit na mapě

Lázně Třeboň

Na konci 19. století v Třeboni založil učitel Václav Hucek malé slatinné lázně, které pojmenoval podle své dcery Berty. V Třeboni se traduje, že Berta byla těžce nemocná a Hucek založil lázně právě kvůli ní, ale historické bádání v místním archivu přineslo mnoho důkazů o tom, že Berta byla naopak velmi zdravá a aktivní mladá žena a otec pojmenoval lázně jejím jménem prostě z velké lásky ke své dceři. Dobré jméno lázní Berta se velmi rychle rozšířilo i za hranice naší země a brzy se staly velmi navštěvovanými i zahraničními pacienty.

Příznivé klima a léčivá slatina dělaly hotové zázraky. Pacientům se ulevilo od bolestí kloubů, zlepšila se jejich hybnost a zmizelo svalové napětí. Pacientů přibývalo, takže nakonec kapacita lázní Berta nestačila poptávce. Bylo rozhodnuto vystavět nový lázeňský komplex Aurora, který byl otevřen v roce 1975.

V nedávné době bylo právě v Auroře vybudováno velké relaxační centrum s vodním světem, saunou, posilovnou apod., které slouží široké veřejnosti. Součástí centra je plavecký bazén se slanou vodou.

V květnu v Třeboni každoročně probíhá Otevírání lázeňské sezóny. Začátkem srpna se konají slavnosti Lázeňská Třeboň.

Fotogalerie - Lázně Třeboň

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázně Třeboň je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázně Třeboň je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 307 lidí

Pěkně zařízená chata s terasou v oplocené zahradě (zahradní nábytek, ohniště) na okraji města v atraktivní lokalitě u parku se Schwarzenberskou hrobkou a jen 5 minut pěšky od rybníka Svět.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1011

Stylově zařízený samostatný apartmán (studio) s terasou v přízemí ubytovacího zařízení Schwarzenberský seník jen 500 m od historického centra Třeboně a jen 250 m od rybníka Svět.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1203a
Třeboň je známé lázeňské město. Nacházejí se zde dva lázeňské domy – Berta a Aurora. Oba využívají k léčbě především místní zdroj léčivé slatiny z nedalekého polesí Barbora. Třeboňské lázně se specializují na choroby pohybového ústrojí a jsou velmi oblíbené.

Zcela samostatný apartmán ve stylové jihočeské chalupě s oploceným dvorem (pergola, krb) nabízí ubytování v atraktivním regionu CHKO Třeboňsko (ideální k cykloturistice) jen 3 km od centra Třeboně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2013

Nadstandardně zařízená velmi pěkná rekreační vila k pronájmu v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, terasa, posezení, krb) na atraktivním místě na kraji města jen 1,5 km od historického centra.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1561

Malá skromně zařízená chata v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v blízkosti rybníků Vítek a Rožmberk 4 km od lázní Třeboň. Ideální výchozí místo pro cykloturistické výlety.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1327

Prostorná pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola s posezením a krbem) v malé obci jen 5 km od lázní Třeboň s okolím ideálním pro cykloturistiku.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1178

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Pěkná chata k pronájmu s terasou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa v chatové rekreační oblasti u rybníku Dvořiště v atraktivní krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2401

Akceptované poukázky a asociace