Zobrazit na mapě

Přírodní rezervace Kokořínský důl

Přírodní zajímavosti

V CHKO Kokořínsko leží Kokořínský důl, jenž má rozlohu téměř tři tisíce hektarů. V roce 1953 bylo toto místo vyhlášeno přírodní rezervací.

Kokořínský důl leží v krásném prostředí údolí potoka Pšovka. Údolí měří přibližně čtrnáct kilometrů, celé se dá pohodlně projít a dají se zde obdivovat pískovcové věže a celá skalní města. Na potoce Pšovka leží několik tůní, na jejichž hladině jsou romantické květy leknínů. V Kokořínském dole stojí i pár pěkných staveb, jenž jsou ukázkou lidové architektury. Jedná se o roubené budovy kdysi obytných domů a mlýnů. Kokořínským dolem vede značená Máchova stezka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přírodní rezervace Kokořínský důl je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přírodní rezervace Kokořínský důl je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
V překrásném údolí potoka Pšovka zvaném Kokořínský důl se vyskytuje mnoho vzácných druhů rostlin. V potoce žijí ojedinělé druhy bezobratlých živočichů a po léta zde žily tři druhy raků. Bohužel koncem devadesátých let minulého století dva druhy vyhubila epidemie račího moru, takže zde můžeme vidět již jen raka pruhovaného.

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Akceptované poukázky a asociace