Zobrazit na mapě

Pivovar Regent

centru města Třeboně stojí pivovar Regent, který je od roku 2000 ve vlastnictví akciové společnosti Bohemia Regent.

Příznivci lahodného moku mohou při prohlídkách pivovaru nakouknout do výroby piva a ochutnat nefiltrované nepasterizované pivo. Exkurze probíhají každý den a každý pátek a sobotu probíhají noční prohlídky.

Vznik pivovaru se datuje do roku 1379. Z důvodu oblíbenosti vaření piva rozšiřuje pan Vok z Rožmberka v roce 1482 pivovar, v následujících obdobích prochází pivovar přestavbami. A protože oblíbenost místního piva vzrůstá, rozšiřuje se kapacita stávajícího pivovaru vybudováním nového pivovaru, na kterém se podíleli italští mistři v letech 1706 – 1712. V průběhu 1. a 2. světové války dochází k útlumu výroby piva. V současnosti se ročně podaří vyrobit asi 80 000 hl piva.

V roce 2012 byla zrenovována „pivní kašna“, ze které při mimořádných událostech pivovaru teče pivo, jako například při každoročních Pivních slavnostech pivovaru Regent. Ty se konají koncem měsíce července.

Fotogalerie - Pivovar Regent

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pivovar Regent je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pivovar Regent je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízený samostatný apartmán (studio) s terasou v přízemí ubytovacího zařízení Schwarzenberský seník jen 500 m od historického centra Třeboně a jen 250 m od rybníka Svět.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1203a

Prohlíželo 307 lidí

Pěkně zařízená chata s terasou v oplocené zahradě (zahradní nábytek, ohniště) na okraji města v atraktivní lokalitě u parku se Schwarzenberskou hrobkou a jen 5 minut pěšky od rybníka Svět.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1011
Pivovar Regent je jedno z velkých turistických lákadel Třeboně. Není nic příjemnějšího než si po prohlídce zámku či po procházce kolem rybníka Svět zajít do Pivovarské pivnice nebo přímo na pivovarnickou exkurzi spojenou s ochutnávkou. Pokud Vám místní pivní speciály zachutnají, je možné si jej koupit v pivovarské prodejně u brány do pivovaru a odvést si je až domů.

Nadstandardně zařízená velmi pěkná rekreační vila k pronájmu v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, terasa, posezení, krb) na atraktivním místě na kraji města jen 1,5 km od historického centra.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1561

Zcela samostatný apartmán ve stylové jihočeské chalupě s oploceným dvorem (pergola, krb) nabízí ubytování v atraktivním regionu CHKO Třeboňsko (ideální k cykloturistice) jen 3 km od centra Třeboně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2013

Malá skromně zařízená chata v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v blízkosti rybníků Vítek a Rožmberk 4 km od lázní Třeboň. Ideální výchozí místo pro cykloturistické výlety.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1327

Prostorná pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola s posezením a krbem) v malé obci jen 5 km od lázní Třeboň s okolím ideálním pro cykloturistiku.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1178

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Prohlíželo 93 lidí

Pěkná chata k pronájmu s terasou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa v chatové rekreační oblasti u rybníku Dvořiště v atraktivní krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2401

Akceptované poukázky a asociace