Kojákovice je malá vesnice cca 8 km jižně od Třeboně. Kojákovice patřily k Rožmberskému panství, v 15. století část vesnice patřila rytířům z Kojákovic. V obci stojí kaple sv. Jiří ve stylu selského baroka z 1. čtvrtiny 19. století, zachovaly se i některé lidové stavby z 19. století.  Vesnice byla vyhlášena jako vesnická památková zóna. Na mnoha statcích a chalupách jsou zachovány a udržovány původní fasády selského baroka. Můžete tu navštívit Venkovské muzeum Kojákovice, které najdete v budově bývalé školy uprostřed venkovské památkové zóny.

 

Fotogalerie - Kojákovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kojákovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kojákovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Prostorná pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola s posezením a krbem) v malé obci jen 5 km od lázní Třeboň s okolím ideálním pro cykloturistiku.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1178
Kojákovice patříly k Rožmberskému panství, ale v 15. stol. část vesnice patřila rytířům z Kojákovic. Leží 8 km jižně od Třeboně na hranici CHKO Třeboňsko. Tato typická jihočeská vesnice patří mezi vesnické památkové zóny.

Dnes zobrazeno 13x

Pěkně zařízená chata s terasou v oplocené zahradě (zahradní nábytek, ohniště) na okraji města v atraktivní lokalitě u parku se Schwarzenberskou hrobkou a jen 5 minut pěšky od rybníka Svět.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1011

Stylově zařízený samostatný apartmán (studio) s terasou v přízemí ubytovacího zařízení Schwarzenberský seník jen 500 m od historického centra Třeboně a jen 250 m od rybníka Svět.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1203a

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Nadstandardně zařízená velmi pěkná rekreační vila k pronájmu v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, terasa, posezení, krb) na atraktivním místě na kraji města jen 1,5 km od historického centra.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1561

Zcela samostatný apartmán ve stylové jihočeské chalupě s oploceným dvorem (pergola, krb) nabízí ubytování v atraktivním regionu CHKO Třeboňsko (ideální k cykloturistice) jen 3 km od centra Třeboně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2013

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291

Akceptované poukázky a asociace