Zobrazit na mapě

Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše

Turistické zajímavosti

V domě ve Staré Huti prožil spisovatel Karel Čapek se svou ženou poslední tři roky před smrtí. Čapek tento dům velmi miloval a pojmenoval jej Strž. Dokud mu to jeho zdravotní stav dovoloval, věnoval se rád úpravám domu i zahrady. Karel Čapek na Strži napsal několik slavných děl například Bílou nemoc nebo Matku. V roce 1963 byl v domě ve Staré Huti otevřen Památník Karla Čapka. Na konci 20. století proběhla velká rekonstrukce celého objektu a znovu otevřeno bylo v roce 1997.

Památník je věnován dílu  a osobnosti Karla Čapka, ale také zajímavé osobnosti Čapkovy ženy a známé spisovatelky Olgy Scheinpflugové. V současné době je kromě rozsáhlé expozici vypovídající o životě a díle tohoto českého literárního velikána v podkroví domu umístěna ještě expozice slavného spisovatele a novináře Ferdinanda Peroutky.

Okolím Památníku Karla Čapka vede okružní naučná Čapkova stezka. Měří sedm kilometrů a vede místy, kterými se spisovatel rád procházel.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) se stylovou obytnou místností (krbová kamna) na kraji malé obce v malebné krajině nedaleko CHKO Brdy jen 10 km od Příbrami.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1613

Prohlíželo 124 lidí

Kvalitně zařízená moderní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (terasa s posezením a krbem) leží v atraktivní chatové rekreační oblasti u přehrady Slapy (koupání, rybaření, plavba parníkem, …).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1922
Památník Karla Čapka byl otevřen v roce 1963 v domě ve Staré Huti u Dobříše, kde Karel Čapek bydlel v posledních letech svého života. Na konci 20. století proběhla velká rekonstrukce celého objektu a znovu otevřeno bylo v roce 1997. Památník je věnován dílu  a osobnosti Karla Čapka, ale také zajímavé osobnosti Čapkovy ženy a známé spisovatelky Olgy Scheinpflugové.

Účelně a skromně zařízený podkrovní apartmán (samostatný vchod, venkovní posezení s grilem) v chalupě leží v malé obci jen 100 m od řeky Vltavy. Ideální k výletům podél řeky Vltavy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2112

Retro chata k pronájmu s prostornou obytnou místností leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 1 km od přehrady Slapy (koupání, vodní sporty).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1960

Pěkná stylově zrekonstruovaná prostorná chalupa s velkou zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce v atraktivním regionu na severním úpatí vrchoviny Brdy pod vrchem Plešivec.

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 1423

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril) a překrásným přírodním pozemkem se 2 zatopenými lomy (přírodní koupání) a ohništěm leží v malé obci na Sedlčansku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2327

Účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oploceným dvorem (houpačka, posezení s grilem) a výhledem na královský hrad Karlštejn. Ideální k poznávání krás CHKO Český kras a okolí Prahy.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2158

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, posezení, krb) v atraktivním regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2006

Akceptované poukázky a asociace