Zobrazit na mapě

Pancíř s rozhlednou

Rozhledny

Hora Pancíř je turisticky atraktivním místem. Pancíř je položen na hlavním evropském rozvodí, na svazích tak najdeme velké množství pramenů včetně pramenů tří významných řek: Křemelná, Řezná a Úhlava. Na východních svazích Pancíře je vyhlášená přírodní rezervace.

Na vrcholu Pancíře stojí na místě bývalé dřevěné rozhledny chata Pancíř s venkovní terasou a rozhlednou. Je odtud krásný výhled na Jezerní horu, Čertovo a Černé jezero a na Boubínský prales. Při dobrém počasí lze zahlédnout i vrcholky Alp. Na horu Pancíř je možné vyjet sedačkovou lanovkou, která má mezizastávku Hofmanky. Trasa lanovky měří bezmála tři kilometry. Milovníci zimních sportů na svazích Pancíře najdou několik lyžařských vleků a sjezdovek.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pancíř s rozhlednou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pancíř s rozhlednou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, gril, stolní tenis, vyžití pro děti) v dosahu těch nejpřitažlivějších šumavských cílů (Černé a Čertovo jezero, vodopád Bílá Strž).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2038

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534
Hora Pancíř je jedním z nejnavštěvovanějších šumavských vrcholů. Na její vrchol vede sedačková lanovka i asfaltová silnice. Hora Pancíř se hodí k turistice celoročně. V létě lze navštívit rozhlednu na vrcholu či přírodní rezervaci na východním svahu. V zimě je zde k dispozici několik sjezdovek a lyžařských vleků.

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Prohlíželo 180 lidí

Stylová kvalitně zařízená horská chalupa v částečně oplocené zahradě (bazén, koupací sud, stolní tenis, šipky, posezení, ohniště, dětský koutek) v malebné šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0724

Stylová kvalitně zařízená a prostorná chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, terasa, posezení, gril, dětský koutek). Ubytování v panenské šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 1166

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Akceptované poukázky a asociace