Zobrazit na mapě

Památník Velké Moravy

Muzea

Památník Velké Moravy ve Starém Městě u Uherského Hradiště je od roku 1969 národní kulturní památkou. V letech 2008 až 2009 prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Nově uspořádaná multimediální expozice velmi zajímavým způsobem přibližuje život a práci na velkomoravském hradisku. K tomu přispívá využití mnoha figurín v životní velikosti v replikách dobových oděvů a obuvi. Jsou zde repliky všech šperků, pracovních nástrojů a ostatních nálezů, které pocházejí ze zdejších archeologických výzkumů. V rámci expozice je možné vidět 3D modely původních staveb, a pomocí počítačové animace se seznámit s dějinami Velké Moravy. Po rekonstrukci je Památník otevřen pro veřejnost celoročně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník Velké Moravy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník Velké Moravy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861
Ve Starém Městě byl v roce 1969 otevřen Památník Velké Moravy, jehož budova je vybudovaná nad základy kamenné velkomoravské stavby hřbitovního kostela z 9. století, které v roce 1949 objevil archeolog Vilém Hrubý. Kostel stál uprostřed rozsáhlého pohřebiště. V dosud prozkoumaných hrobech, v počtu asi 2000, bylo nalezeno mnoho předmětů, ze kterých je možné se dovědět některé detaily ze života lidí bohatých i chudých ve velkomoravském období.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Rezervováno 23. 4.

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Prohlíželo 135 lidí

Stylově zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2403

Stylová velmi pěkná chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2404

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Akceptované poukázky a asociace