Zobrazit na mapě

Městské muzeum Valašské Klobouky

Muzea

Sbírky Muzea Valašské Klobouky si mohou návštěvníci prohlédnout v budově Staré radnice a v Červeném domě, ve kterém je expozice interiéru měšťanské domácnosti, dále pak expozice plátenictví, barvířství a soukenictví. V budově Staré radnice se může návštěvník seznámit s expozicí Pravěk jižního Valašska. Zahrnuje nálezy dokladující místní osídlení od starší doby kamenné až po první stopy slovanského osídlení z období Velkomoravské říše.

Součástí sbírek muzea je i historická knihovna z fondu zámecké knihovny rodu Centner-Manner.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Městské muzeum Valašské Klobouky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená valašská chalupa v částečně oplocené zahradě (vířivka, terasa s posezením, ohniště, gril) v malé tiché obci pod lesem jen 800 m od krásného koupaliště. Turistika. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1474

Pěkně zařízená malá vesnická chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) se nachází na kraji obce v malebné na lesy bohaté beskydské krajině jen 200 m od místního koupaliště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1665
Muzeum ve Valašských Kloboukách založila místní Muzejní společnost již v roce 1933. Sídlilo tehdy v budově školy a během prvního roku provozu již vlastnilo na tisíc exponátů. V současné době jsou muzejní sbírky vystaveny ve dvou objektech.

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Velmi pěkná vkusně zařízená chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (pergola s posezením) na malebném místě pod lesem v blízkosti řeky a cyklostezky Bečvy.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1631

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Akceptované poukázky a asociace