Přírodní zajímavosti

Kněhyňská jeskyně je od roku 1990 vyhlášenou přírodní památkou. Tvoří ji rozlehlý skalní labyrint v hoře Kněhyně v pohoří Moravskoslezské Beskydy s rozlohou přibližně jeden hektar a s nejhlubší pseudokrasovou propastí v naší zemi. Jeskyně není přístupná veřejnosti. Jedná se totiž o unikátní zimoviště netopýrů. Nachází se zde osm druhů netopýrů včetně velice vzácného a ohroženého vrápence malého. Celoročně zde žijí vzácné druhy pavouků a bezobratlých živočichů. Procházející návštěvníci by tak porušili přirozené klima tohoto prostoru. Přesto, že jeskyně není přístupná, stojí toto místo za návštěvu, neboť okolí Kněhyňské jeskyně je velmi zajímavé a příroda je zde krásná a vzácně zachovalá.

Z vrcholu hory Kněhyně je krásný rozhled na malebnou krajinu Beskyd.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kněhyně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kněhyně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2282

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284
Na jihovýchodní straně beskydské hory Kněhyně se nachází pseudokrasová Kněhyňská jeskyně se vzácným výskytem netopýrů. Z tohoto důvodu není jeskyně přístupná a její vchod je zajištěn mříží proti bezohledným návštěvníkům. V okolí jeskyně rostou některé vzácné druhy chráněných rostlin.

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Vkusně zrekonstruovaná chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 6 km od turistického střediska Pustevny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1357

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Moderní apartmán k pronájmu je umístěn v samostatném designovém objektu se saunou. Leží v oplocené zahradě na kouzelném místě na jižním svahu Ondřejníku s výhledem na panorama Beskyd.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2345

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Zrekonstruovaná pěkná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku s terasou (posezení, gril) v rekreační chatové oblasti nad obcí na malebném tichém místě u lesa v samém srdci Beskyd.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2378

Akceptované poukázky a asociace