Zobrazit na mapě

Katakomby Klatovy

Katakomby pod jezuitským chrámem v Klatovech byly využívány jako krypta, ve které byli pohřbíváni příslušníci jezuitského řádu a klatovské šlechty. V katakombách byl vystavěn důmyslný rozvod větracích šachet, průduchů v pilířích chrámu a kanálů. Těmi proudil suchý vzduch, díky němuž v kryptě vzniklo stálé mikroklima s neměnnou teplotou. Vlivem toho došlo k naprosto přirozené mumifikaci pohřbených těl bez jakéhokoli zásahu člověka. Do doby, než bylo pohřbívání v kostelích zakázáno, bylo v klatovských katakombách pohřbeno více než dvě stě těl. Čtyřicet z nich je natolik zachovalých, že je mohou návštěvníci prohlédnout při prohlídce podzemí. Je nutné si ovšem uvědomit, že nejde jen o turistickou senzaci, ale hlavně o místo posledního odpočinku a proto je třeba přistupovat do těchto míst důstojně a ohleduplně.

Katakomby jsou přístupné od dubna do října.

Fotogalerie - Katakomby Klatovy

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Katakomby Klatovy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Katakomby Klatovy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 117 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Prohlíželo 133 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
V Klatovech na náměstí Míru stojí impozantní jezuitský kostel Neposkvrněného početí Panny Marie a Svatého Ignáce. Pod ním se skrývá rozvětvené podzemí a v něm tajuplné katakomby. Místo bylo důmyslně odvětráváno a díky proudícímu vzduchu došlo k přirozené mumifikaci pohřbených těl. V současnosti je zde čtyřicet zachovalých mumií, které si mohou návštěvníci prohlédnout.

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Rezervováno 17. 3.

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa se zahradním nábytkem, ohniště) na okraji malé osady nedaleko lesa v malebném šumavském prostředí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2263

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 150 m od Hnačovského rybníka v turisty oblíbeném regionu šumavského podhůří.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chaty: 1539

Prohlíželo 282 lidí

Rezervováno včera

Skromně vybavená chata zcela na kraji obce v ohrazené zahradě (bazén, posezení, ohniště) přímo u výběhu s koňmi (možnost jízdy na koni) jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1015

Prohlíželo 184 lidí

Skromně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) zcela na kraji pošumavské obce přímo u výběhu s koňmi jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2373

Prohlíželo 138 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v nevelké chatové osadě na malebném místě u lesa s výhledem k rekreačnímu rybníku Valcha (koupání).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1763

Akceptované poukázky a asociace