Zobrazit na mapě

Kamenický Šenov

Obce a města

Na rozhraní Českého středohoří a Lužických hor leží mezi Českou Kamenicí a Novým Borem sklářské město Kamenický Šenov. Bylo založeno ve 13. století německými přistěhovalci.

Na přelomu 16. a 17. století se zde objevují počátky sklářství, k jehož rozvoji došlo v druhé polovině 17. a v 18. století. V 18.století se intenzivně obchodovalo se sklem z Kamenického Šenova po celé Evropě. Rozvoj města  poznamenal i kulturní a společenský život.

Ve městě bylo v roce 1927 postaveno divadlo, ve kterém se kromě divadelních představení konaly i pravidelné koncerty. Po válce, kdy byla většina obyvatel německé národnosti vystěhována, klesl výrazně počet obyvatel města.

Při návštěvě města stojí za pozornost městská památková zóna s kostelem a několik velmi hezkých historických domů. V jednom z těchto domů sídlí s¨Sklářské muzeum, ve kterém je možné si prohlédnout krásné expozice broušeného a rytého skla od 17. století až po dnešek. Velmi zajímavá je i expozice zabývající se zdejší výrobou lustrů. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kamenický Šenov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kamenický Šenov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Kvalitně zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce na malebném místě u lesa v atraktivní krajině Lužických hor.

3 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2044
Na rozhraní Českého středohoří a Lužických hor leží mezi Českou Kamenicí a Novým Borem sklářské město Kamenický Šenov. Bylo založeno ve 13. století německými přistěhovalci. Na přelomu 16. a 17. století se zde objevují počátky sklářství, k jehož rozvoji došlo v druhé polovině 17. a v 18. století.

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebné lokalitě u lesa na okraji obce jen 200 m Lesního rybníku s možností krásného přírodního koupání a občerstvení.

1 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1661

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Velká turistická chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, volejbalové hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v naprostém soukromí, obklopena jen přírodou Lužických hor.

15 ložnic / max 52 osob
číslo chalupy: 2170

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Akceptované poukázky a asociace