Zobrazit na mapě

Muzeum Vysočiny Třešť

Muzea

V Třešti je zajímavé muzeum Vysočiny, které je umístěno v Schumpeterově domě, který nedávno prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Výstavní sály jsou umístěny v prvním podlaží tohoto objektu. Návštěvníci zde mohou obdivovat výstavu lidového betlémářství.

Kolekce betlémů v muzeu v Třešti je unikátní a velmi zajímavá. Tvůrci využívali k výrobě betlému nejrozmanitější materiály. Jsou zde jednoduché papírové exponáty, ale i důkladně propracované řezbářské práce. Kromě betlémů si mohou návštěvníci v muzeu prohlédnout zámecký pokoj s krásným vybavením a portréty někdejší majitelů tohoto panství.

Výstava Zaniklý třešťský průmysl vypovídá o období průmyslového rozkvětu Třeště. Byla zde rozvinutá výroba látek, uniforem a čepic. Jsou zde i nejrůznější zajímavosti jako jsou proslulé hodinové skříně, ukázka výroby šachových figurek a dýmek a také houslařství. Návštěvníky jistě zaujmou i ukázky ze sirkařského průmyslu, jako jsou krásné krabičky od sirek s nálepkami v secesním stylu, které byly vyváženy do mnoha zahraničních států.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Muzeum Vysočiny Třešť je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Muzeum Vysočiny Třešť je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213

Nový stylově zařízený samostatný apartmán (studio) v oploceném areálu v zadní části nově zrekonstruované zemědělské usedlosti v malebné krajině jižní Vysočiny jen 3 km od historického města Telč.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1568
V Třešti je zajímavé muzeum Vysočiny, které je umístěno v Schumpeterově domě, jenž nedávno prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Výstavní sály jsou umístěny v prvním podlaží tohoto objektu. Návštěvníci tu mohou obdivovat výstavu lidového betlémářství.

Dvě účelně zařízené chaty s terasou leží ve velkém velmi pěkně udržovaném oploceném areálu (hřiště, stolní tenis, ruské kuželky, vyžití pro děti, ohniště) u lesa jen 50 m od místního rybníka (loďka).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1944

Prohlíželo 386 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) v tiché chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka s možností vypůjčení loďky.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1428

Prohlíželo 121 lidí

Pěkná účelně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (kruhový bazén, terasa s posezením, zahradní krb) leží v nevelké chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka Chadim.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1816

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, krb, vyžití pro děti) v malebné lokalitě chatové osady nedaleko rybníka a lesa v jihozápadní části Vysočiny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1056

Útulná chata k pronájmu po celkové rekonstrukci leží v oplocené zahradě (bazén, terasa a posezením a krbem) na okraji obce jen 100 m od řeky Jihlavy a místní cyklo a inline stezky.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2395

Prohlíželo 174 lidí

Romantická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží na okraji malé obce na rozhraní mezi Českou Kanadou a Vysočinou jen 9 km od historického města Telč.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1744

Akceptované poukázky a asociace