Zobrazit na mapě

Hrádek u Sušice - zámek

Hrady a zámky

Zámek se nachází asi 5 km od Sušice. První zmínka o Hrádku pochází z roku 1298. Od roku 1588 patřilo hrádecké panství pánům Račínům z Račína, kteří pravděpodobně po roce 1590 přestavěli středověkou tvrz na renesanční zámek. Rod Račínů vlastnil Hrádek do roku 1686. Po smrti Vojtěcha Arnošta Račína se majitelé na zámku rychle střídali.

V roce 1731 se stal majitelem Jan Ferdinand, hrabě Des Fours de Montu et Athienville. Zahájil přestavbu hrádeckého zámku, ke starému renesančnímu zámku nechal vystavět nový barokní zámek.

V červnu 2010 byl zámek po náročné rekonstrukci otevřen pro veřejnost. V zámeckém areálu se nachází překrásný hotel s historickými pokoji, restaurace, wellness, kaple sv. Valburgy, park a adventure golf.

Nenechte si ujít Erbovní sál v restauraci zámku. Na zámku bylo zřízeno i Muzeum Františka Pravdy.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrádek u Sušice - zámek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrádek u Sušice - zámek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorný velmi pěkný apartmán k pronámu se nachází v prvním patře apartmánového domu v centru města Sušice poblíž řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272c

Účelně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v přízemí apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272b
Zámek Hrádek u Sušice najdete kousek od královského města Sušice. První zmínka o Hrádku pochází z roku 1298. V červnu 2010 byl zámek po náročné rekonstrukci otevřen pro veřejnost. V zámeckém areálu se nachází hotel, restaurace, wellness, kaple sv. Valburgy a park.

Pěkný apartmán k pronájmu se nachází v podkroví apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2272d

Pěkný apartmán (studio) k pronájmu se nachází v přízemí apartmánového domu v centru města Sušice v blízkosti řeky Otavy a je ideálním výchozištěm pro poznávací dovolenou za krásami Šumavy.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2272a

Prostorná chalupa na velkém pozemku s bazénem, trampolínou, pergolou a krbem zcela na kraji obce v malebné přírodě pod lesem s možností mnoha výletů po celé Šumavě.

7 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 0715

Pěkně zařízená zcela samostatná část chalupy k pronájmu v oplocené zahradě (altán s posezením a krbem, pískoviště) v malé šumavské obci nedaleko lesa jen 8 km od města Sušice (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1536

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Prohlíželo 112 lidí

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (altán s posezením, plynový gril, trampolína, stolní tenis, vyžití pro děti) leží v atraktivní lokalitě v malé šumavské osadě u lesa.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 2305

Akceptované poukázky a asociace