Zobrazit na mapě

Červený Hrádek u Jirkova

Hrady a zámky

Ve 13. století byl na místě dnešního zámku postaven hrad, který podle barvy fasády dostal jméno Červený hrádek.

Až do třicetileté války, kdy byl Červený hrádek poškozen a vykraden, se na hradě vystřídalo mnoho majitelů. Poničený hrad zůstal prázdný a s postupem času se proměnil ve zříceninu. Ve druhé polovině 17. století byl na tomto místě postaven zámek. Když se koncem 18. století stal jeho majitelem rakouský státní ministr Jindřich z Rothenhanu, zažilo panství a s ním i zámek velký rozvoj. Jindřich Rothenhan velmi podporoval rozvoj místního průmyslu. Také zámek se dočkal mnohých úprav a byl zde založen krásný anglický park s mnoha plastikami a drobnými stavbami. Po roce 1945 byla na zámku zřízena škola a nemocnice.

V současné době je zámek majetkem města Jirkova. Kromě zámeckých interiérů mohou návštěvníci při prohlídkách navštívit i několik výstav, které se zde pravidelně konají. Pro dětské návštěvníky je velmi poutavá expozice starých hraček pod názvem S čím si hrál náš dědeček.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Červený Hrádek u Jirkova je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Červený Hrádek u Jirkova je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2217
Ve 13. století byl na místě dnešního zámku postaven hrad, který podle barvy fasády dostal jméno Červený hrádek. Kromě zámeckých interiérů mohou návštěvníci při prohlídkách navštívit i několik výstav, které se zde pravidelně konají. Pro dětské návštěvníky je velmi poutavá expozice starých hraček pod názvem S čím si hrál náš dědeček.

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Prohlíželo 99 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa se stylovou obytnou místností v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v tiché ulici na kraji horské obce v malebné krajině Krušných hor. Turistika. Lyžování.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1470

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Prohlíželo 182 lidí

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Akceptované poukázky a asociace