Zobrazit na mapě

Hostýnské vrchy

Přírodní zajímavosti

Hostýnské vrchy jsou turisty oblíbené díky svému malebnému prostředí, neporušené přírodě a památkám, která zde lze navštívit. Lesy na hřebeni Hostýnských vrchů jsou pralesovitého charakteru a tvoří je převážně jedle, buky, lípy a javory. Milovníci přírody ocení květenu karpatského typu, která se zde vyskytuje.

Dominantou Hostýnských vrchů je Hostýn se dvěma vrcholy. Na jeho vyšším vrcholu stojí rozhledna, ze které je překrásný rozhled na celé Hostýnské vrchy a do údolí řeky Bystřičky. Dále je zde kaple Svatého Kříže a větrná elektrárna. Druhý vrchol je známým poutním místem s chrámem Panny Marie. Za návštěvu stojí také půvabné město Bystřice pod Hostýnem, které leží na západním okraji Hostýnských vrchů a valašská vesnice Rusava se vzácně dochovaným souborem původních chalup s bedněnými štíty.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hostýnské vrchy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hostýnské vrchy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935

Prohlíželo 100 lidí

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047
Hostýnské vrchy jsou turisty oblíbené díky svému malebnému prostředí, neporušené přírodě a památkám, která zde lze navštívit. Z Hostýnských vrchů pochází také jeden ze základních kamenů Národního divadla a to přímo z významného poutního vrchu Hostýn.

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Prohlíželo 129 lidí

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Prohlíželo 169 lidí

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Akceptované poukázky a asociace